Anot policijos, 35 metų Telšių gyventojas policijos pareigūnams gerai pažįstamas jau daugiau nei dešimtmetį, nes dėl polinkio nusikalsti nuolat tenka su juo turėti reikalų.

Už vagystes ir kitus nusikaltimus ne kartą teistas vyras po paskutinės bausmės atlikimo laisvę atgavo prieš metus, tačiau ir vėl su teisėtvarka turi bėdų. Jis įtariamas šių metų gegužės pradžioje su bendrininkais apvogęs Telšių rajone, Ryškėnų kaime, esančią sodybą. Jos savininkas pasigedo dviejų reduktorių, dviejų ilgintuvų, remonto raktų komplekto bei 40 metalinių sėjamosios diskų. Turtinė žala siekė apie 600 eurų.

Nepasibaigus minėtam ikiteisminiam tyrimui, vyras jau su kitais bendrininkais vėl įkliuvo pareigūnams dėl vagystės. Tik šįkart iš – iš parduotuvės.

Vakarėjant liepos 5-ajai, Telšiuose esančio vieno prekybos centro darbuotoja pastebėjo, kad prekių prikrautą prekybos centro vežimėlį bandoma išstumti iš parduotuvės ne pro kasą, o pro pirkėjams išeiti neskirtą vietą. Vežimėlyje buvo prikrauta įvairių elektrinių darbo įrankių, kurių bendra vertė siekė 235 eurus. Supratę, kad yra pastebėti, įtariamieji dėjo į kojas, tiksliau – į ratus. Palikę vežimėlį su prekėmis, jie sušoko į BMW automobilį ir nuvažiavo.

Pradėję ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo įvykdyti vagystę iš parduotuvės, Telšių rajono policijos komisariato pareigūnai netruko nustatyti nusikalstama veika įtariamus asmenis. Tačiau vieno jų, 35 metų telšiškio, surasti gyvenamojoje vietoje nepavyko, todėl buvo skirta tyrėjo užduotis jį surasti ir atvesdinti į komisariatą procesiniams veiksmams atlikti.

Liepos 17-ąją policijos pareigūnai, tikrindami iš gyventojų gautą informacija, užsuko į Kęstučio g. esantį butą ir jame aptiko minėtą asmenį, kurio elgesys sukėlė įtarimą dėl galimo apsvaigimo. Vyras pripažino vartojęs amfetamino, tą patvirtino ir medikų atliktas testas. Paklaustas, ar turi draudžiamų daiktų, jis pripažino turįs narkotinių medžiagų ir pateikė į foliją susuktus baltus miltelius. Pas jį buvo rastos ir elektroninės svarstyklės, įtariama, skirtos kvaišalams sverti, nes ant jų buvo rasta narkotinių medžiagų likučių.

Telšiškis atsidūrė areštinėje, jam buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas - dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis. Dėl jų neteisėto vartojimo 2019 metais jis jau buvo baustas administracine tvarka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją