Tai penktadienį pranešė laikraštis "Helsingin Sanomat".

Lietuvos piliečiai 19-metis Tomas Kerševičius, 21-erių Irmantas Zaveckis, 23-ejų Giedrius Miseika ir 27-erių Dainius Kapcevičius kovo mėnesį nuteisti už tai, kad pernai lapkritį apiplėšė prestižinę juvelyrikos parduotuvę centrinėje Helsinkio gatvėje.

T.Kerševičius ir I.Zaveckis akmeniu sudaužė stiklinį prekystalį ir pagrobė 15 prabangių laikrodžių, kurių vertė 136 tūkstančiai eurų (469 tūkst. litų). Išbėgę į gatvę, plėšikai sėdo į G.Miseikos vairuojamą, tame pačiame mieste vogtą automobilį "Mercedes Benz", kuriuo paspruko iš plėšimo vietos. Nustatyta, kad Helsinkio pakraštyje trijulė persėdo į D. Kapcevičiaus automobilį, kuriuo ketvertas lietuvių nuvažiavo į Helsinkio uostą ir keltu persikėlė į Stokholmą.

Paskelbus plėšikų paiešką per Interpolą, trys lietuviai kitą dieną buvo sulaikyti Stokholme, o ketvirtasis - dar kitą dieną Taline, į kurį persikėlė keltu.

Pas sulaikytuosius policija aptiko tik dalį pagrobtų vertybių. Teismas priteisė lietuviams atlyginti 40 tūkst. eurų (138 tūkst. litų) žalą draudimo bendrovei, ir dar 8 tūkst. eurų (27,6 tūkst. litų) - parduotuvei už sudaužytą prekybos įrangą.

Lietuviai bausmę atlieka Suomijos kalėjime.