Pirmadienį Vilniaus oro uoste nusileidus lėktuvui iš Helsinkio, VSAT Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai sulaikė juo parskridusį 41-erių Druskininkų gyventoją. Pasieniečiai nustatė, kad dėl padarytų nusikaltimų šio vyro paiešką šiemet sausio 22 d. paskelbė Druskininkų policija.

Suomijos įstatymus pažeidinėjusį ir dėl to iš šalies išsiųstą vyrą pasieniečiai sulaikė ir atvesdino į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Tą pačią dieną jis buvo perduotas atvykusiam paieškos iniciatoriaus konvojui. Ne kartą teistą, dėl vagysčių iš butų ir automobilių ieškomą druskininkietį ketinama suimti.

Dalis Lietuvos piliečių, vengdami baudžiamosios atsakomybės, sprunka į užsienį, tikėdamiesi ten pasislėpti. Bet ir kitoje šalyje retai kada dorai duoną pelno, įkliūva ir būna deportuoti. Kita dalis tokių emigrantų į tėvynę pargrąžinami pagal Europos arešto orderį.

Šiemet pasieniečiai jau sulaikė 60 asmenų (iš jų 46 – oro uostuose), kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos bei užsienio teisėsaugos institucijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją