Vienas iš vyrų yra Kauno miesto, kitas - Kauno rajono gyventojas.

Lyginant nusikaltimus aiškiai matosi sutapimai – nusikaltėliai rinkosi nedideles parduotuvėles, kurios įsikūrusios nuošaliose vietose. Iš visų parduotuvių išnešti kasos aparatai.

DELFI žiniomis, mažiausiai dviejuose nusikaltimų vietose pastebėtas ir tas pats automobilis – pilkas trečios klasės BMW.

4-as plėšimas per 3 dienas

Pirmas nusikaltimas įvykdytas penktadienį. Apie 18.20 val. Kaune, Panerių g., į parduotuvę atėję du apie 20–25 metų jaunuoliai savininkui A. J. (gim. 1951 m.) į akis papurškė dujų, pagrobė kasos aparato stalčių su pinigais ir pasišalino.

Šeštadienį apie 16.35 val. Tuomet į parduotuvę Kleboniškio g. atėjo du jaunuoliai, iš kurių vienas pardavėjai pagrasino daiktu panašiu į pistoletą, o kitas pagrobė kasos aparato stalčių su pinigais ir pasišalino.

Praėjus apie pusantros valandos, apie 18 val., į parduotuvę Vaidoto g. atėjo du jaunuoliai, kurie sumušė 46 metų pardavėją ir pagrobė kasos aparatą su pinigais.

Dar vienas nusikalimas įvykdytas Raudondvaryje (Kauno r.) sekmadienį viduryje dienos – apie 13 val. Du kaukėti ir vienas savo veido neslėpęs užpuolikai įsiveržė palaukę, kol parduotuvėje nebus žmonių.

Vos pamačiusi vyrus pardavėja išsigandusi spruko į tarnybines patalpas ir ėmė šauktis pagalbos. Tuo metu vienas iš užpuolikų peršoko per prekystalį ir čiupo kasos aparatą. Pirminiais duomenimis, kasos aparate tuo metu buvo apie 700 Lt.

Pardavėjos pagalbos šauksmą išgirdo tame pačiame name gyvenantis parduotuvės savininkas, kuris puolė vytis nusikaltėlius. Vieną iš jų jam pavyko pagauti ir parversti ant žemės, tačiau į pagalbą suskubo kitas užpuolikas, kuris pagrasino savininkui ginklu ir pasišalino.

BMW su „Audi“ numeriais

DELFI žiniomis, bent dviejų nusikaltimų vietose buvo pastebėtas BMW automobilis.

Pirminiais duomenimis, apiplėštos parduotuvės Raudondvaryje savininkas įsidėmėjo mašinos valstybinius numerius, tačiau duomenų bazėje juos patikrinus paaiškėjo, kad numeriai greičiausiai vogti – tokiu numeriu užregistruotas ne BMW, o „Audi“ markės automobilis.

Dėl „Audi“ numerių vagystės iki sekmadienio vakaro niekas nesikreipė.

Sulaikė įtariamuosius

Policija netruko nustatyti ir sučiupti įtariamuosius.

Sekmadienį, apie 19.50 val. Kaune, Raudondvario pl., Kauno apskr. VPK Patrulių rinktinės mobilaus būrio kinologų grupės patruliai pastebėjo automobilį "BMW 316", kuris pasuko į Brastos g.

Minėtas automobilis buvo sustabdytas, o juo važiavę asmenys: pil. A. S. (gim. 1984 m.) ir nepilnametis sulaikyti. Pas juos rasti du ginklai „Ekol-Voltran Mod.2005 Aras Magnum ir „Me 38 Magnum-63“, dėžutė su 12 vnt. mažo kalibro šovinių, juodos spalvos medžiaginė kaukė, žalios spalvos dėžutė, kurioje buvo maišelis su augalinės kilmės medžiaga bei mėlynos spalvos maišelis su baltos spalvos milteliais, kaip įtariama, narkotinėmis medžiagomis, asmens tapatybės kortelė, banko mokėjimo kortelės, vairuotojo pažymėjimas, išduoti kitų asmenų vardu.

Abu sulaikyti asmenys uždaryti į Kauno apskr. VPK areštinę. Artimiausiu metu jiems bus pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 180 str. 2 d. dėl plėšimo ir sprendžiama dėl jų suėmimo.