Pasak MKT pranešimo spaudai, Marijampolės apylinkės teismo sprendimu penktadienį (gegužės 25 d.) vienas sulaikytųjų buvo paleistas, kitą teismas leido suimti dešimčiai parų.

Manoma, kad vilkiku galėjo būti gabenama produkcija nelegaliam tabako fabrikui – 2005-2006 m. MKT ir policijos pareigūnai Lietuvoje likvidavo tris tokius fabrikus, viename kurių irgi buvo rastas didelis kiekis smulkinto tabako.

Krovininį vilkiką „Renault“, važiavusį Jurbarko link, MKT pareigūnai pastebėjo apie 14 val. dienos, Šimkaičių seniūnijos Medininkų kaimo ribose. Pareigūnams sukėlė įtarimą nuošalioje vietovėje su užsienietiškais (prancūziškais) numeriais važiuojanti automašina, tad „Renault“ buvo nuspręsta sustabdyti ir patikrinti.

Tačiau pareigūnams dar nespėjus sustabdyti vilkiko, šis netikėtai stabtelėjo prie netoliese esančio miško, o iš jo išpuolę du žmonės puolė bėgti ir pasislėpė tankmėje.

Pradėję persekioti bėglius pareigūnai vieną jų, bandantį pasislėpti tankiuose krūmynuose ir aukštoje žolėje, sučiupo vos už 50 metrų nuo kelio.

Pamatęs, jog išsisukti nepavyks, vyriškis pareigūnams pareiškė, jog į mišką užsuko pailsėti ir tiesiog prigulė pamiegoti. Kiek vėliau paaiškėjo, jog tai Tauragės miesto gyventojas Ž. Č.

Antrąjį bėglį pavyko sugauti tik po ilgų paieškų, maždaug už pusantro kilometro nuo įvykio vietos. Išsikvietę į pagalbą kolegas, pareigūnai apsupo mišką ir porą valandų jį „šukavo“, kol pagaliau, brūzgynuose, aptiko pasislėpusį antrą vyriškį.

Pastarasis, R. B., taip pat buvo tauragiškis.

Įdomu, kad šis vyriškis sulaikymo dieną (t.y. gegužės 23 d.) Kauno apygardos teisme turėjo būti teisiamas dėl turto prievartavimo.

Beje, bėgliai spruko taip greitai, jog spėjo tik išjungti savo mašinos variklį, palikę ją su įjungtomis šviesomis. Bėgdami, jie išmetė asmens dokumentus ir raktelius, kurių pareigūnams, net su kinologų pagalba, taip ir nepavyko rasti.

Patikrinę „Renault“, pareigūnai jame aptiko 145 juodo polietileno maišus, pilnus smulkinto tabako. Beje, tabako kvapas buvo toks stiprus, jog jautėsi net per kelis metrus nuo automašinos. Iš viso „Renault“ buvo vežama maždaug 3,5 tonos smulkinto tabako, kurio vertė – apie 650 tūkst. Lt. Iš tokio tabako kiekio būtų galima pagaminti daugiau nei 4 mln. vnt. cigarečių.

Abu Tauragės gyventojai buvo sulaikyti dviem paroms, MKT Marijampolės skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas.