DELFI šaltiniai atskleidė, kad sulaikytasis yra FNTT vairuotojas Edvardas Griceniukas. 26 metų vyras tarnybiniais reikalais vežioja ir FNTT vadovą Kęstutį Jucevičių.

Tarnybos vadovas K. Jucevičius DELFI sakė, kad E. Griceniukas FNTT dirbo apie 2-3 metus, prieš dirbo Valstybės sienos apsaugos tarnyboje (VSAT). Jis vežiodavo visus tarnybos darbuotojus darbo reikalais.

„Pas mus tarnyboje nėra asmeninių vairuotojų, FNTT Vilniuje dirba trys vairuotojai, juos naudojame bendrai – ir aš, ir padalinių vadovai, ir centrinio aparato darbuotojai, kaip sakoma, kas yra laisvas, su tuo ir važiuojame“, – sakė jis.

K. Jucevičius patikino, kad E. Griceniuko sulaikymas jį labai nustebino.

„Kaip iš visų vairuotojų, jis buvo pats ramiausias ir kukliausias, tai buvo visiems siurprizas, niekas negalėjo patikėti, kad jis užsiėmė tokia veikla, juk jis tik – paprastas vairuotojas, su jokiais mūsų tyrimais nėra susijęs“, – sakė vadovas.

Oficialios E. Griceniuko darbo funkcijos – tarnybinių automobilių techninės būklės priežiūra, bet jo darbo vieta, anot K. Jucevičiaus, buvo automobilyje.

„Šis pareigūnas nėra susijęs su FNTT atliekamais kriminalinės žvalgybos ir ikiteisminiais tyrimais“, – nurodė FNTT vadovas.

„Tokie atvejai tikrai nepuošia tarnybos, skaudu, kad tokie atvejai vyksta, ačiū kolegoms iš policijos, kad jie išaiškino – mums tikrai su juo teks atsisveikinti, tarnyba bus tik skaidresnė“, – tikino K. Jucevičius.

Vilniaus apskrities policija tyrimą dėl galimo kyšininkavimo pradėjo gavę duomenų, kad 2014 metais, įvairiu laikotarpiu, policijos pareigūnu prisistatantis asmuo, iš Vilniaus mieste nelegalia veikla užsiimančių asmenų, įvairia forma reikalavo kyšių, kad pastarieji nebūtų patraukti administracinėn atsakomybėn dėl galimai padarytų administracinių teisės pažeidimų bei pristatyti į policijos komisariatus, praneša Policijos departamentas.

Po išsamaus ir nuodugnaus tyrimo sostinės Imuniteto skyriaus pareigūnai nustatė, kad šia nusikalstama veikla užsiiminėja ne policijos pareigūnas. Įtariama, kad iš nelegalią veiklą užsiimančių asmenų kyšių reikalavo FNTT pareigūnas. Jis buvo sulaikytas, jo namuose bei darbo vietoje atliktos kratos.

DELFI žiniomis, duokles E. Griceniukas rinko iš prostitučių. Ar vedęs vyras tik rinko duokles iš prostitučių, ar ir jų paslaugomis pats naudojosi, pareigūnai dar tiria.

Ar darant nusikaltimus galėjo dalyvauti ir daugiau FNTT pareigūnų, dar tiriama, nes esą sunkiai tikėtina, jog vairuotojas vienas galėjo vykdyti tokią veiklą. Tiesa, daugiau įtariamųjų nėra sulaikyta, patvirtino ikiteisminį tyrimą kontroliuojantis prokuroras.

Šaltinių teigimu, K. Jucevičiui pradėjus vadovauti FNTT, iš darbo išėjo Imuniteto ir kontrolės skyriuje dirbę pareigūnai, kuriuos buvo priėmęs tuometinis vadovas Vitalijus Gailius. Į jų vietą niekas nebuvo priimta – greičiausiai dėl to FNTT darbuotoją sulaikė būtent policijos Imuniteto skyriaus pareigūnai.

Nemalonumų yra turėjęs ir pats FNTT vadovas – jis buvo apklaustas specialiuoju liudytoju, o jo patikimumo klausimą vis dar sprendžia Vidaus reikalų ministerija (VRM).

K. Jucevičiaus vairuotojui pareikšti įtarimai dėl kyšininkavimo, Vilniaus apskrities policijoje atliekamą tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.