Spalio 2 d., apie 19.30 val., Kelmės rajone neblaivus (0,13 prom.) vyras, gimęs 1990 m., uždarė ir lauko rūsyje laikė sūnų, gimusį 2011 m.

Vaikas perduotas močiutės, gimusios 1974 m., priežiūrai. Ikiteisminis tyrimas pradėtas spalio 7 d., patikslinus aplinkybes.

Rūsyje prabuvo 10-15 min.

Delfi susisiekė su Telšių policijos komunikacijos poskyrio specialiste Greta Frajeryte, kuri patikslino įvykio aplinkybes.

Anot policijos, šeimoje yra trys vaikai, rūsyje buvo uždarytas tik vienas. Išsiaiškinta, kad berniukas rūsyje prabuvo apie 10-15 min.

Pirminiais duomenimis, policijos pareigūnus iškvietė namo, kurioje šeima gyvena, savininkas. Jis atvykęs į savo valdas ir aptiko uždarytą berniuką.

Baudė vaiką už blogą elgesį

Pasirodo, kad berniukas buvo uždarytas rūsyje dėl blogo elgesio mokykloje. Policijos duomenimis, vaikas mokykloje kažką išvadino necenzūriniais žodžiais, dėl to tėvas vaiką galimai bandė nubausti.

G. Frajeryte Delfi informavo, kad rūsyje buvęs berniukas nepatyrė fizinio skausmo, ant vaikelio kūno nebuvo aptikta smurto žymių, medikų pagalbos neprireikė.

Policijos teigimu, šeima nebuvo anksčiau policijai žinoma, įvykio metu namuose buvo ir blaivi pamotė. Vaikų mama su savo vaikais negyvena.