Prieš pietus VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Salaperaugio kaimu Kalvarijos savivaldybėje, kelyje Suvalkai–Marijampolė, patikrinti sustabdė iš Lietuvos į Lenkiją išvažiuojantį automobilį „Audi A4“.

Automobilį su lenkiškais numeriais vairavo 30-metis Ukrainos pilietis. VSAT pareigūnams įtarimų sukėlė užsieniečio pateiktas ukrainietiškas vairuotojo pažymėjimas. Nustatyta, kad jis – visiška klastotė. Pasieniečiai demaskuoja jau ne pirmą užsienietį, kurio netikras vairuotojo pažymėjimas neva galioja 30 metų.

Vairuotoją pasieniečiai 48 valandoms sulaikė ir uždarė į areštinę. „Audi“ perdavė vėliau atvykusiam įgaliotam asmeniui, pateikusiam reikiamus dokumentus.

Tą pačią dieną kitas Kalvarijos užkardos pasieniečių ekipažas kartu su kolegomis iš Lenkijos dirbo ties Tarnaukos kaimu Lazdijų r., kelyje Lazdijai–Seinai. Jie patikrinti sustabdė Lenkijos link vykusį automobilį „Volvo“ su latviškais valstybinio numerio ženklais. Vairuotojas – 42-ejų metų šios šalies pilietis.

Latvis pasieniečiams pateikė tvarkingus transporto priemonių dokumentus. Tačiau jam neva išduotas latviškas vairuotojo pažymėjimas pasieniečiams pasirodė įtartinas. Netrukus išsiaiškinta, kad greičiausiai ir šis dokumentas – visiška klastotė. Jo apsauginis tinklelis ir rekvizitai užpildyti spausdintuvu, suklastota UV apsauga, nėra holografinės plėvelės.

Vyras paaiškino vairuotojo pažymėjimą nusipirkęs internetu už 340 eurų.

Latvį VSAT pareigūnai taip pat 48 valandoms sulaikė ir uždarė į areštinę. Jo transporto priemonė laikinai saugoma Kalvarijos pasienio užkardoje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo juo pradėti ikiteisminiai tyrimai. Užsieniečių laukia areštas arba laisvės atėmimas iki 4 metų.

Prokurorų prašymu, Ukrainos ir Latvijos piliečiai iki teismo paleisti už užstatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją