Policijai praneša, kad rugpjūčio 2 d. apie 13.00 val., Utenoje, moteris (g. 1958 m.) gavusi SMS žinutę (tekste nurodyta SEB banko) paspaudė nuorodą ir suvedė savo prisijungimo duomenis prie banko paskyros.

Moteris pastebėjo, kad iš jos SEB banko sąskaitos nuskaičiuota 2800 eurų.

Rugpjūčio 4 d. apie 18 val. Vilniaus r., Pagirių sen., Pagirių k., telefoniniai sukčiai iš moters (gimusios 1976 m.) apgaule išviliojo elektroninės bankininkystės duomenis ir iš jos banko sąskaitos pasisavino 6 000 eurų.

Rugpjūčio 5 d. gautas 1928 m. gim. moters pranešimas, kad tą pačią dieną apie 15 val., Klaipėdoje, Poilsio g., telefonu paskambinęs vyras, prisistatęs visuomenės komisijos pirmininku, paprašė suskaičiuoti namuose turimus pinigus. Netrukus į namus užsukęs nepažįstamas vyras paėmė 750 eurų ir pasišalino.

Klaipėdos miesto pareigūnų pagalbos prašė ir dar vienas žmogus. Pareigūnams pranešta, kad apie 17 val., gavęs sms žinutę ir paspaudęs nuorodą pranešėjas neteko 21800 eurų.

Rugpjūčio 5 d. apie 17.30 val., Utenoje, moteris (g. 1967 m.) gavusi SMS žinutę (tekste nurodyta SEB banko) paspaudė nuorodą ir suvedė savo prisijungimo duomenis prie banko paskyros.

Moteris pastebėjo, kad iš jos SEB banko sąskaitos nuskaičiuota 3000 eurų.

Dėl visų atvejų pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)