Kovo 6 d. apie 10 val. 45 min. į Šiaulių apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą kreipėsi vienos Šiaulių bendrovės atstovas. Jis pranešė, kad vasario 22 d. suklastojus bendradarbiavimo sutartį iš įmonės buvo įsigyta produkcijos už 30 794 eurus.

Policija išsiaiškino, kad bendrovė iš neva Prancūzijoje esančio pirkėjo gavo pasiūlymą parduoti šaldytos skumbrės. Bendrovės Šiauliuose darbuotojai išsiaiškinę, kad Prancūzijoje tikrai yra tokia įmonė, pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

Į pirkėjo atsiųstą sunkvežimį buvo pakrauta 13 628 kg šaldytos skumbrės. Pirkėjui buvo išrašyta sąskaitą, kuri turėjo būti apmokėta per 14 dienų.

Netrukus įmonė gavo finansinio pervedimo kopiją, bet sąskaitoje pinigų už skumbrę vis nebuvo. Su pirkėju susisiekti nepavyko.

Įtarę klastą, įmonės darbuotojai atidžiai peržiūrėjo susirašinėjimo dokumentus ir aptiko, kad keli pirkėjo elektroninio pašto simboliai skiriasi nuo įmonės Prancūzijoje. Taip šiauliečiai suprato, kad pateko ant sukčių kabliuko.

Policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją