Įvairius sukčiavimo atvejus visoje šalyje fiksuoja apskričių
policijos komisariatai.

Vieni įžūliausių nusikaltėlių buvo Šiauliuose. Į butą Saulės take užėjo 2 nepažįstami vyrai ir moteris. Jie prisistatė policijos pareigūnais ir, imituodami kratą, iš buto pagrobė apie 1000 eurų, mobilaus ryšio telefoną „iPhone SE“, mobilaus ryšio telefoną „iPhone 13 Pro“, apie 300 Turkijos lyrų, 20 Baltarusijos rublių ir Ukrainos piliečio pasą. Turtinė žala – 1900 eurų.

Vilniaus policijai moteris (gim. 1979 m.) pranešė, kad nepažįstamas asmuo, prisistatęs finansų konsultantu ir pasiūlęs investuoti, apgaule išviliojo 16 400 eurų.

Didžiausią nuostolį sukčiai padarė Klaipėdoje. Moteris (gim. 1955 m.) pranešė, kad telefonu paskambinęs vyras išviliojo elektroninės bankininkystės prisijungimo kodus ir pasisavino 20 000 eurų.

Šiaulių r. Kuršėnuose vyras (gim. 1999 m.) ant sukčių kabliuko užkibo, parduodamas drabužius. Patalpinęs internetiniame tinklalapyje „Vinted“ skelbimą, jis iš pirkėjo elektroniniu paštu gavo pranešimą su nuoroda. Ją aktyvavus ir suvedus tėčio banko kortelės duomenis bei SMART ID kodus, iš sąskaitos buvo pasisavinta 3200 eurų.

Sukčių ieško policija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją