Sausio 7 d. buvo pranešta, kad operatyviai sulaikyti prieš porą dienų prekybos centre BIG parduotuvę „Auksinė liūtė“ apiplėšę du nusikaltėliai. Tyrimo metu paaiškėjo, kad jie turėjo dar vieną bendrininką viename nusikaltime, įvykdytame kiek anksčiau.

Prekybos centro „Gedimino 9“ juvelyrinių dirbinių parduotuvėje plėšikai pasidarbavo praėjusių metų gruodžio 30 d. Prekybininkai patyrė apie 40 tūkst. litų žalą. Būtent dėl šio nusikaltimo ir sulaikytas trečias dalyvavimu žaibiškoje vagystėje įtariamas vyras.

Du įtariamieji bylos perdavimo teismui jau laukia suimti. Penktadienį į Vilniaus miesto apylinkės teismą atvežtą A. Ulevičių prokurorė Danutė Kisinienė prašė suimti dviem mėnesiams. Teismas prašymą patenkino.

„Tiek laiko užteks, nes byla, matyt, šitą arba kitą mėnesį bus atiduota teismui. Byla visiškai prie pabaigos, tiesiog buvo nesulaikytas trečias įtariamasis“, - DELFI sakė prokurorė.

Įtariamieji, veikdami grupėje, iš įvairių juvelyrinių dirbinių parduotuvių atvirai grobdavo aukso dirbinius. Jie paprašydavo papuošalus parodyti iš arčiau, tada pačiupdavo juos ir pabėgdavo.

Įžūlūs plėšikai buvo išaiškinti gana greitai, nors jie ir maskuodavosi perukais ir pan.