Prokuratūros duomenimis, praėjusių metų gruodžio 22 dieną Panevėžio apylinkės teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį ir nuteistajai už jai inkriminuotas nusikalstamas veikas skyrė subendrintą 45 tūkst. eurų baudą, 5 metus uždraudė eiti vadovaujančias pareigas bei konfiskavo 600 eurų, kaip nusikalstamų veikų rezultatą.

Teismas konstatavo, kad V. Grigienė, būdama valstybės tarnautojui prilygintu asmeniu, 2022 metų vasarą tiesiogiai, savo naudai, priėmė kyšius iš 7 pacientų artimųjų už įvairias ligoniams reikalingas paslaugas.

Tąkart teismas išteisino V. Grigienę dėl kyšio paėmimo iš 1 asmens bei pripažino jos atsakomybę lengvinančia aplinkybe tai, kad ji prisipažino padariusi dalį nusikalstamų veikų. Ikiteisminio tyrimo metu 4 asmenys, pripažinę davę kyšius V. Grigienei, nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą, dar 4 asmenys šioje byloje buvo teisiami dėl papirkimo.

Su tokiu teismo sprendimu nesutiko valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras, todėl pateikė Panevėžio apygardos teismui apeliacinį skundą. Skundą išnagrinėjęs teismas trečiadienį priėmė naują sprendimą, kuriuo pakeitė pirmosios instancijos teismo nuosprendį ir V. Grigienę pripažino kalta dėl visų aštuonių kyšininkavimo epizodų bei paskyrė 48 tūkst. eurų baudą.

Be to, teismas pritarė prokuroro skundo argumentams, kad V. Grigienės baudžiamąją atsakomybę lengvinančių aplinkybių nėra ir konstatavo, kad ji kaltę pripažino tik priremta byloje surinktų įrodymų.

Taip pat iš nuteistosios nutarta konfiskuoti 400 eurų didesnę sumą, iš viso –1000 eurų, kaip nusikalstamų veikų rezultatą.