Pranešimas apie Sauliaus Karosevičiaus, gimusio 1967 m., grasinimus, gautas šeštadienio vakarą, 19.52 val. Tuo metu Kauno vyriausiojo policijos komisariato policijos pareigųnai atvyko į Antanašę, tirdami narkotikų platinmo bylą. Jie ketino atlikti kratą S. Karosevičiaus namuose.

Vyras ėmė grasinti, kad jei pareigūnai artinsis, jis sukels sprogimą ir gyvas nepasiduos.

Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės "Aras" vadas Viktoras Grabauskas vadovavo deryboms, kurios vyko nuo šeštadienio vakario iki sekmadienio 16 val. Jis, kartu su kitais operacijoje dalyvavusiais pareigūnais, parvertė ant žemės dar sprukti bandžiusį S. Karosevičių.

"Gimtasis Rokiškis" informuoja, kad Kauno vyriausiojo policijos komisariato ir „Aro“ pareigūnai ilgai derėjosi su name užsibarikadavusiu S. Karosevičiumi.

Derybininkai, norėdami artimiau sukontaktuoti, su juo ne tik kalbėjo, bet ir gėrė kavą, pro langą ar duris jam davė cigarečių.

Paskutinysis į derybas įsijungęs Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas. Jis ne kartą buvo pro lauko duris įėjęs namo vidun, kalbėjo su užsidariusiu pastato šeimininku, tačiau perkalbėti jo vis tik nepavyko.

Tiek psichologai, tiek pareigūnai pajuto, jog derybos užsitęsę, S. Karosevičius pavargo ir, tiesiog užstrigo, todėl buvo maža tikimybė jas baigti rezultatyviai.

Nutaikę akimirką, kai S. Karosevičius daugiau išėjo pro duris, pareigūnai jėga jį ištraukė iš namo. Vyras rankose laikė kovinę granatą F-1 su ištrauktu žiedu. Žaibiška pareigūnų reakcija Saulių K. sutrikė, vyras dar bandė bėgti, tačiau pasprukti nepavyko: ant žemės jį parbloškė policijos ir "Aro" pareigūnai.

Per keletą akimirkų nuginklavo S. Karosevičių ir laikė jį parvertę ant žemės.

Sulaikytas vyriškis garsiai šūkavo, muistėsi, dar bandė ištrūkti, tačiau pareigūnai jį nuvedė ir uždarė į "Aro" autobusiuką.

Pastarajame jį apžiūrėjo greitosios pagalbos medikai, kurie visą laiką budėjo šalia pastato. Šalia pastato budėjo ir ugniagesiai.

"Aro" vadovo V. Grabausko duomenimis, jei granata būtų sprogusi, tai granatos skeveldros būtų išsilaksčiusios 200 m spinduliu.

Policijos pareigūnų duomenimis, po patalpų apžiūros rastas sprogmuo ir šaunamasis ginklas, kurie perduoti ekspertams. Įtariamojo sulaikymo metu žmonės nenukentėjo.