Tą pačią gegužės 8-ąją Marijampolės apskr. VPK gautas pranešimas, kad Vilkaviškio r. sav. Kybartų sen. Matlaukio kaimo laukuose, rastas nuvažiavęs nuo kelio, apvirtęs ir sudegęs automobilis. Paaiškėjo, jog tai tas pats Kalvarijoje pavogtas automobilis „VW Golf“, praneša Marijampolės apskrities policija.

Narpliojant šį nusikaltimą, paaiškėjo dar viena įdomi aplinkybė – gegužės 8-osios naktį, apie 1.40 val. Kalvarijoje esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje du asmenys iš krovininio automobilio vogė degalus, tačiau, pastebėję patruliuojančius policijos pareigūnus, paspruko, palikę savo automobilį su vogtais degalais.

Neturėdami kuo grįžti namo, vagišiai, kaip paaiškėjo tyrimo metu, pavogė minėtą kalvariječio „golfuką“ ir dūmė namo, į Vilkaviškio rajoną. Kelyje nesuvaldė automobilio, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Nusprendę panaikinti įkalčius, vyrukai automobilį padegė. Tačiau jau tą pačią dieną pareigūnai išaiškino visą šią „dėlionę“ ir nustatė vagystę galimai įvykdžiusius asmenis, vienas jų nepilnametis. Įtariamasis (gim. 1979 m.) gegužės 10 d. teismo sprendimu suimtas dėl kitų nusikalstamų veikų, o gegužės 8-osios „žygdarbiai“ bus dar vienas epizodas teistumų istorijoje.