Tuo metu, kai penktadienio vakarą "Club Nogal" požeminiame garaže sprogo sportiniame visureigyje paliktas užtaisas, kurio galia prilygo 200 kilogramų dinamito, populiariame laisvalaikio centre, be kita ko, vyko šventė vaikams ir buvo šokamos vestuvės. Per sprogimą užsidegė kitų automobilių benzino bakai, buvo išverstos pastato išorinės sienos, o daug aukų sudegė arba jas mirtinai sužalojo pastato griuvėsiai. Tarp žuvusiųjų yra šeši vaikai, šeštadienį informavo vietos prokuratūra.

Tai yra daugiausiai aukų pareikalavęs teroro aktas Bogotoje per praėjusius dešimt metų.

Kolumbijos ir JAV valdžios atstovai dėl išpuolio apkaltino Kolumbijos revoliucines ginkluotąsias pajėgas (FARC), žadėjusias perkelti dabar daugiausia kaimiškuose rajonuose vykstantį pilietinį karą į miestus.

"Nė kiek neabejoju, kad tai buvo FARC darbas, - žurnalistams pareiškė Kolumbijos viceprezidentas Francisco Santosas (Fransiskas Santosas). - Jie jau kuris laikas mėgino įvykdyti panašius išpuolius, mums buvo pavykę keliskart sužlugdyti jų planus".

Jei pasitvirtintų, kad bombą padėjo FARC, tai būtų suprasta kaip iššūkis kietos linijos maištininkų atžvilgiu besilaikančiam prezidentui Alvaro Uribei( Alvarui Uribei) - jis yra pareiškęs, jog nesiderės su maištininkais dėl taikos, kol šie nepaskelbs paliaubų, ir ėmėsi stiprinti šalies karines pajėgas. Be to, jei išpuolis Bogotoje yra didžiausios Lotynų Amerikoje maištininkų organizacijos darbas, tai patvirtintų pastaruoju metu pastebimą tendenciją, kad vis dažniau Kolumbijoje teroro aktų ir išpuolių aukomis tampa civiliai. Anksčiau FARC to vengdavo.

JAV valstybės departamentas irgi apkaltino FARC dėl sprogimo, kurį Kolumbijos pareigūnai neoficialiai apibūdina kaip didžiausią teroro aktą nuo praėjusio amžiaus paskutinio dešimtmečio pradžios, kai šalyje vyko nepaskelbtas karas tarp kokaino "karaliaus" Pablo Escobaro (Pablo Eskobaro) ir vyriausybinių saugumo pajėgų.

JAV lyderis George'as W. Bushas (Džordžas Bušas) šeštadienį pasmerkė, anot jo, "barbarišką terorizmo aktą" ir pažadėjo padėti surasti kaltuosius.

Kasmet Kolumbijoje tūkstančiai žmonių tampa jau keturis dešimtmečius vykstančio pilietinio karo tarp FARC ir kitų kairiųjų pogrindinių organizacijų, iš vienos pusės, ir JAV remiamos armijos bei kraštutinių dešiniųjų smogikų grupuočių, iš kitos pusės, aukomis. Iki šiol dauguma išpuolių ir susirėmimų vykdavo skurdžiuose kaimiškuose regionuose. Tačiau už žemės reformą ir socializmą kovojančios FARC, kurios savo veiklą finansuoja grobdamos žmones ir rinkdamos "mokesčius" iš narkotikų gamintojų, žada perkelti kovą į miestus ir nukreipti ją labiau prieš pasiturinčiosios klasės atstovus.

Prestižinėje Bogotos dalyje buvusį prabangų "Club Nogal" kompleksą, kuriam, be kita ko, priklausė restoranas, viešbutis ir golfo aikštynas, mėgo Kolumbijos Vyriausybės nariai, turtingi verslininkai ir jų šeimų nariai.

Gelbėtojai klubo griuvėsiuose rado vienintelį gyvą žmogų - smarkiai sužalotą 12 metų mergaitę.

Vietos policija bando aiškintis, kas galėjo įvežti sprogmenis į klubą, garsėjusį savo griežtomis saugumo priemonėmis ir į kurį net nebūdavo įleidžiami klubo narių asmens sargybiniai. Į komplekso teritoriją įvažiuojančius automobilius visada tikrindavo sargybiniai ir užuosti sprogmenis apmokyti šunys. Kolumbijos valdžios atstovai neatmeta galimybės, kad 2001 metais sučiupti ir dabar Bogotoje teisiami trys įtariami Airijos respublikonų armijos (IRA) nariai galėjo išmokyti FARC maištininkus pasigaminti tobulesnių sprogmenų - anksčiau jie dažniausiai gamindavo nepatikimus ir paprastus sprogmenis.