Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Aušra Valinskienė antradienį išnagrinėjo 19 metų D. Nomanovui iškeltą administracinio teisės pažeidimo bylą – jaunajam ledo ritulininkui surašytas protokolas dėl to, kad jis rugsėjo 20-ąją, apie 4.10 val., Vilniuje, Pylimo ir Klaipėdos g. sankryžoje, būdamas neblaivus vairavo automobilį „Mercedes Benz“.

Policijos pareigūnų sustabdytas D. Nomanovas į alkotesterį „pripūtė“ 1,78 promiles alkoholio. Jis iš karto buvo nušalintas nuo vairavo.

Į teismo posėdį, kuriame buvo nagrinėjama pažeidimo byla, ledo ritulininkas neatvyko – jis šiuo metu yra išvykęs į užsienyje vykstantį turnyrą. Bent taip teismui nurodė jo motina.

Ji teigė, kad tą naktį, kai buvo sulaikytas pareigūnų, D. Nomanovas šventė savo 19-ąjį gimtadienį. „Jis buvo pastatęs automobilį tamsioje vietoje ir nutarė jį perstatyti į kitą, bet tuo metu važiuojantį jį sustabdė policininkai“, – sakė moteris.

D. Nomanovas sutiko su padarytu pažeidimu, jo kaltę pagrindžia ir byloje surinkti policijos įrodymai, todėl teismui beliko tik nuspręsti, kokią nuobaudą pažeidėjui skirti.

Teisėja A. Valinskienė nutarė D. Nomanovui skirti 2 000 Lt baudą su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu 2 metams.

Ledo ritulininkas ir anksčiau buvo pareigūnams įkliuvęs dėl Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų – baustas ir 2012, ir 2013 m.

D. Nomanovas yra pagarsėjęs ir nemaloniu išpuoliu per Pasaulio ledo ritulio II diviziono čempionatą, vykusį Estijos sostinėje Taline – po Lietuvos ir Didžiosios Britanijos komandų susitikimo patirto apmaudaus pralaimėjimo susinervinęs Lietuvos ekipos žaidėjas metė lazdą ant ledo, kuri pataikė tiesiai į teisėją. Šis iš karto puolė „gesinti“ galimas D. Nomanovo ir britų ritulininko muštynes.