2023 m. lapkričio 28 d. Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato pareigūnai Vikingų g. patikrinti sustabdė automobilį BMW. Juo vyko du vyrai.

Automobilį vairavo kriminalinę praeitį turintis ir policijai žinomas vyras. Jo keleivis – vienos didžiausių šalyje logistikos įmonės darbuotojas.

Automobilio salone rastos keturios užsienio šalių piliečiams, dirbantiems Lietuvoje vairuotojais, išduotos asmens medicininės knygelės (sveikatos pasai) su tos dienos gydytojų išvadų įrašais apie darbui tinkamą sveikatos būklę.

Taip pat rasti šeši antspaudai ir spaudai su gydymo įstaigų, gydytojų bei diagnozių rekvizitais, kurie sutapo su antspauduotais atvaizdais asmenų medicininėse knygelėse.

Pas įtariamuosius ir dviejose stambiose logistikos įmonėse buvo atliktos kratos. Rasti dar 3 antspaudai ir spaudai su gydymo įstaigų, gydytojų bei diagnozių rekvizitais, 1 564 vairuotojų medicininės knygelės, 392 vairuotojų sveikatos patikrinimo medicininės pažymos su gydytojų išvadomis ir tokiais pat antspaudais.

Taip pat paaiškėjo, kad vienas iš įvykio vietoje rastų antspaudų yra analogiškas antspaudui, kuris buvo pagrobtas per apiplėšimą 2022 m. rugpjūčio mėnesį Naujininkų mikrorajone.

Vilniaus miesto antrajame policijos komisariate atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl dokumentų klastojimo. Įtariamiesiems gresia bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją