Vilniaus apskrities policija praneša, kad nuo gegužės iki rugpjūčio mėn. šiuo pažeidimų fiksavimo matuokliu buvo užfiksuoti 82 vairuotojų padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai pėsčiųjų atžvilgiu.

Gegužę šis greičio matuoklis užfiksavo 15 pažeidimų, birželį – 24, liepą – 23 ir rugpjūtį – 20.

Nors šioje Geležinio Vilko g. atkarpoje leistinas greitis yra 50 km/h, dauguma transporto priemonių vairuotojų nepaiso greičio ribojimo ženklo su įspėjimu „Avaringas ruožas“ ir važiuoja didesniu nei leidžiama greičiu, o ties pėsčiųjų perėja net nepristabdo ir nepraleidžia įžengusiųjų į perėją.

Nors matuoklis testuojamas, pažeidėjai atsakomybės neišvengs. Visiems pažeidėjams surašyti administracinio nusižengimo protokolai.

Nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalauja Kelių eismo taisyklės, užtraukia baudą vairuotojams nuo šešiasdešimt iki devyniasdešimt eurų, taip pat yra galimas ir teisės vairuoti atėmimas nuo 1 mėn. iki 6 mėn.

Vilniaus Kelių policijos skyriaus pareigūnai primena, kad privaloma laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų – artėjant prie pėsčiųjų perėjos, būtina sumažinti greitį ir būti atidiems, ypač tuomet, kai yra ribotas matomumas arba gretima juosta važiuojantis automobilis jau sustojo prieš pėsčiųjų perėją.

Nesaugus greitis, atidumo stoka ar žvilgsnio nukreipimas gali tapti skaudžių nelaimių priežastimi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (18)