Už tai, kad keturmetei dukrai sukėlė fizinį skausmą, tėvas buvo nuteistas – teismas jam skyrė 40 parų arešto bausmę. Ją teisėjas vyrui nurodė atlikti areštinėje.

Apie tai, kad tėvas smurtavo prieš savo dukrą, policijos pareigūnams pranešė mergaitės motina – ji anksčiau taip pat yra nukentėjusi nuo savo vyro. Tiesa, moteris pareigūnų pagalbos paprašė ne iš karto – tik tada, kai nuvažiavo į svečius pas savo tetą ir jai papasakojo apie nepakenčiamą sutuoktinio elgesį. Šios paraginta moteris ir surinko bendrąjį pagalbos telefono numerį - 112.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad tėvas savo dukrą sumušė namuose – vienos dienos vakarą vyras mažametei kartą spyrė koja į sėdmenis ir trenkė per ranką, taip jai sukeldamas fizinį skausmą. O kitos dienos rytą tėvas mergaitei vėl spyrė į užpakalį, dėl ko ši net suklupo.

Baudžiamojon atsakomybėn patrauktas tėvas pripažino jam pateiktus kaltinimus. Per apklausą jis pasakojo, kad žaisdamas su dukra vieną kartą koja spyrė jai į sėdmenis. Kodėl? Tiesiog.

„Spyriau nenorėdamas jos primušti, tačiau nepagalvojau apie padarinius“, – kuo ramiausiai kalbėjo vyras.

Jis taip pat prisipažino, kad tą patį vakarą dukrai trenkė per jos ranką, nes esą norėjo paauklėti – kad ši į arbatą neprisipiltų per daug cukraus.

„Gali būti, kad jai skaudėjo“, – abejingai kalbėjo tėvas.

Ir čia pat pridūrė, kad prieš mažametę smurtavo ir kitą dieną – ryte susipyko su žmona, o mergaitė tuo metu tiesiog pasitaikė ne vietoje ir todėl jai spyrė į užpakaliuką.

„Dabar nepamenu, ar dukra nukrito, tačiau prisimenu, kad ji pradėjo verkti“, – tėvas sakė, kad labai gailisi dėl to, jog smurtavo prieš savo dukrą, kurią esą labai myli.

„Nežinau, kas man tuo metu buvo pasidarė, kad smurtavau prieš savo mažylę – gali būti, jog dėl konfliktų su žmona savo pyktį išliedavau ant dukros“, – apklausos metu kalbėjo vyras.

Šiuo metu jis gyvena atskirai nuo dukros, tačiau viliasi, kad vieną dieną vėl bus su savo šeima. „Dėl to, kad smurtavau, atsiprašiau savo dukros“, – pareigūnams nurodė tėvas.

Tuo metu mažametės motina tyrėjams nupiešė gerokai baisesnį vaizdą – jos teigimu, mergaitė buvo sumušta tik dėl to, kad vakare bėgiojo po namus.

„Vyras anksčiau prieš dukrą nesmurtaudavo, tik kartais pakeltu tonu jai ką nors pasakydavo, – sakė moteris. – Tą vakarą ji žaisdama bėgiojo po namus, o vyras jai pasakė, kad ši „nesimakaruotų“ ir „mautų“ į šoną. Ir tada spyrė jai į užpakaliuką. Tada dukra nukrito an grindų – suprantama, mergaitei skaudėjo, ji apsiverkė.“

Mažametės motina sakė, kad bandė sudrausminti sutuoktinį, tačiau šis jos neklausė ir netrukus dar kartą smurtavo prieš dukrą: „Kai ji norėjo įsipilti cukraus į arbatos puodelį, vyras stipriai rankos delnu trenkė jai per ranką – dukra apsiverkė, nes jai skaudėjo.“

O kitos dienos rytą sutuoktinis buvo lyg nesavas – šaukė ant žmonos, o kai atsikėlė dukra, pakėlė ranką prieš ją. „Dukra lakstė po kambarius ir kai bėgo vyrui pro šoną, jis vieną kartą rankos delnu sudavė mergaitei į nugaros sritį, taip ją pastumdamas – dukra susigraudino, tačiau neverkė, – sakė moteris. – O paskui jis vėl jai be jokios priežasties spyrė iš kojos.“

Moteris su smurtavusiu sutuoktiniu santuokoje gyveno apie šešerius metus. Galbūt ir Jūsų vaikas kenčia smurtą artimojoje aplinkoje, o gal žinote, kam reikalinga pagalba? Padėkite išsaugoti gyvybę – praneškite policijai.