Žmogus plūdo krauju. Jam buvo durta peiliu į krūtinę, ranką ir veidą - žaizda žandikaulyje netoli ausies. Vos pamačius ligoninėje krauju plūstantį žmogų, subėgo budinčios slaugytojos, chirurgė. Pirmiausia stabdė kraujavimą, vyras buvo nuvežtas į operacinę, kur žaizdos susiūtos. Vyriškis sparčiais sveiksta, jam net neprireikė reanimacijos.

Užpuolikas taksistą badė iš lauko pusės per atidarytą langą.

Nukentėjęs vyriškis, gydomas chirurgijos skyriuje, antradienio rytą jau buvo žvalesnis, pats pasakojo, kaip viskas nutiko. Išsikvietęs taksi jaunuolis prašė vežti tai šen, tai ten. Galų gale, Maironio gatvėje, netoli bažnyčios, paprašė sustoti, neva norįs parūkyti.

Išlipęs priėjo prie vairuotojo, pradėjo jį kalbinti iš lauko. Vairuotojas, atidaręs langą, kalbėjo su keleiviu. Taksistas sako, kad jokios grėsmės nejautęs, nes išgėręs jaunuolis net atsiprašinėjo, kad yra neblaivus, kalbėjo mandagiai. Ir staiga puolė. Taksistas sako iš karto net nesuvokęs, kas atsitiko. Tada užpuolikas dūrė dar kartą. Kol uždarė langą, kol užvedė mašiną, užpuolikas spėjo durti 4 kartus.

Taksistas nieko nelaukęs nutarė pats važiuoti į ligoninę - ji netoli, maždaug už kilometro. Važiuodamas jautė, kad gausiai teka kraujas, senka jėgos. Tačiau atvažiuoti iki ligoninės jų užteko. Sužalotas vyriškis dar spėjo pranešti kolegoms, kad yra užpultas. Antradienio rytą jis sužinojo, kad bendradarbiai važiavo į nurodytą vietą Maironio gatvėje, tačiau užpuoliko nerado.

Ligoninėje sveikstantis taksistas sako, kad šis darbas tikrai nesaugus. Bet svajoti apie specialias mašinas, kur keleivis negali pasiekti vairuotojo, net nedrįsta. Radviliškietis sako, kad pradžiai užtektų, jog būtų leista mieste taksistams vairuoti be saugos diržų. „Jeigu užpuolikas mane būtų puolęs sėdėdamas šalia, o aš būčiau su saugos diržu, tikrai nebūčiau išsigelbėjęs, nes aš pririštas“, - svarstė taksistas.

Užpuolikas nereikalavo pinigų, bet nežinia, kaip būtų buvę, jeigu sužalotas taksistas nebūtų spėjęs nuvažiuoti. Sulaikytas įtariamasis, nors ir jaunas, 19 metų, tačiau policijai jau gerai žinomas kaip vagis.

Šaltinis
Temos
Šiaulių apskrities televizija
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)