Ten gyvenanti moteris neslėpė, kad namo rūsyje įrengtoje pirties patalpoje laikomas didelis kiekis akcizais apmokestinamų prekių – tabako gaminių.

Moteris savo noru pareigūnams parodė slaptavietę, kurioje buvo tabako gaminiai, nepaženklinti Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

Buvo nutarta atlikti kratą namuose. Krata buvo rezultatyvi – suskaičiavus rastą „lobį“, paaiškėjo, kad slėptuvėje buvo paslėpta 3 472 pakeliai cigarečių su įvairiomis užsienio šalių gamintojų banderolėmis. Bendra rastų kontrabandinių cigarečių vertė siekia apie 14 tūkst. 500 eurų.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas. Tas, kas pažeisdamas nustatytą tvarką įgijo, laikė, gabeno, siuntė, naudojo ar realizavo akcizais apmokestinamas prekes, kurių vertė viršija 150 MGL, bet neviršija 400 MGL dydžio sumos, baudžiamas bauda arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją