Liberation.fr rašo, kad gelbėtojams žuvusio lietuvio kūno paimti nepavyko.

„Jei oras leis, bandysime atgauti kūną vėlai vakare“, - cituojamas pareigūnas.

Policijos pareigūnų teigimu, vilties rasti antrąjį alpinistą gyvą nėra.

Prisiglaudė duobėje

Kaip praneša Prancūzijos naujienų portalas france3.fr, sekmadienio rytą lietuvių ieškoti išvyko sraigtasparnis. Tačiau jo ekipažui ryte dingusių alpinistų rasti nepavyko.

Portalas praneša, kad sraigtasparnis apsuko zoną, kurioje turėtų būti dingę lietuviai, tačiau jų pastebėti įgulai nepavyko.

Kalnuose pradingo trys lietuvių alpinistai. Vieną iš jų gelbėtojai surado, antrasis atsiuntė SMS žinutę, pavyko nustatyti jo buvimo vietą, tačiau oro sąlygos gelbėtojams buvo nepalankios pasiekti lietuvį.

France3.fr paviešino dalį lietuvio alpinisto siųstos SMS žinutės turinio. Joje esą nurodoma, kad 3,9 km aukštyje įstrigęs lietuvis nuo šalčio gelbėjosi išsikasęs duobę sniege.

Trečiojo alpinisto iš Lietuvos buvimo vieta vis dar nėra žinoma.

Sekmadienio popietė iš aukštai sraigtasparniu darytos nuotraukos nepaliko vilčių, jog vienas iš dingusių alpinistų gali būti gyvas Kol kas apie antro lietuvio likimą nežinoma, praneša alpes.france3.fr.

Nuotraukos, padarytos virš kalnų, atskleidė, kad vienas lietuvis negyvas. Jis mirtinai sušalo išsikastoje duobėje sniege, 3,9 km aukštyje kalnuose.

Gelbėtojai aptikti alpinistus bandė apie 16 val. Prancūzijos laiku. Kol kas nežinoma, kas nutiko antram dingusiam alpinistui.

Tuo metu Lietuvos alpinizmo asociacija praneša, kad gelbėtojų sraigtasparnis į pavakarę buvo pakilęs ir priartėjęs prie Les Droites viršūnės, kur ~3900m aukštyje buvo pastebėtas raudona striuke vilkintis žmogus. Dėl smarkaus vėjo, gelbėtojams nepavyko užmegzti kontakto. Gelbėtojai yra pasiruošę toliau vykdyti operaciją, kai tik tą leis oro sąlygos. Kita informacija tikslinama.

Šią savaitę kalnuose lietuvių alpinistai kopė mažomis grupelėmis skirtingais maršrutais. Į Les Droites viršūnę lipo tik šie 2 alpinistai, kurie iki šiol tebėra kalnuose.