Vėlų antradienio vakarą Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vadovė Kristina Janulevičienė Delfi informavo, jog Varėnos rajone gyvenusią šeimą sukrėtė dar viena mirtis.

Teigiama, jog Varėnos rajone žiauriai sumušta ir į Kauno klinikas išgabenta bei gydyta moteris mirė. Anot policijos, patvirtinimas oficialiai raštu nebuvo gautas, tačiau su byla dirbančiai tyrėjai medikas žodžiu, kuris gydė moterį, informavo apie mirties faktą.

Mirus mamai našlaite liko 11-metė mergaitė.

Sumušė ir paliko gulėti kieme

Delfi primena, kad sukrečiančių įvykių virtinė prasidėjo 2023 metų gruodžio 30 d. Apie 1 val. vyras pranešė policijai, jog pasigedo savo žmonos. Pranešėjas pasakojo, kad gruodžio 29 d. kartu buvo kavinėje, o iš jos jis grįžo vienas. Anot AlytusPlius.lt, tą vakarą moteris kartu su sutuoktiniu dalyvavo jos darbovietės vakarėlyje, kuriame galimai tarp poros įvyko konfliktas.

Policijai vyras tikslios kavinės vietos nenurodė, tačiau pareigūnai suprato apie ką kalbama, todėl patikrino nupasakotą vietą – Alovės kaime esančią kavinę. Minimoje vietoje moteris nebuvo rasta, todėl pareigūnai vyko pas pranešėją į namus.

K. Janulevičienė pabrėžė, jog vyras pareigūnus klaidino, o pati jų gyvenamoji vieta yra nuošalioje vietoje, todėl į vietą atvykę pareigūnai, 4.30 val., gyvenamojo namo kieme, šalia automobilio, ant žemės rado sužalotą moterį.

Moteris buvo stipriai sumušta, ji nereagavo, todėl, anot policijos, nedelsiant buvo iškviesti medikai. Pareigūnai moterį užklojo ir nejudino, kad labiau jai nepakenktų.

Sužalojo policijos pareigūną

Policijos atstovė spaudai teigė, jog įvykio vietoje pareigūnai sulaikė vyrą, jis priešinosi. Sulaikymo metu kieme buvęs šuo puolė policininkus ir vienam jų įkando.

Atvykė GMP medikai sužalotą moterį nedelsiant išgabeno į gydymo įstaigą. Iš Varėnos rajono, Raitininkų k., moteris (gim. 1981 m.) į Alytuje esančią ligoninę buvo pristatyta 7.05 val.

Sulaikytam vyrui nustatytas vidutinis girtumas, jį pareigūnai uždarė į areštinę.

Dėl įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Dukra buvo namuose

Žiaurią naktį sutuoktinių namuose buvo ir jų 2012 metais gimusi dukra. Tarnybos iškvietė Vaiko teisių apsaugos specialistus, jie mažametę išsivežė.

Anot AlytusPlius.lt, tik iš sulaikymo kameros grįžusiam vyrui pranešta, jog jo žmonos smegenys apmirusios, artimieji pakviesti dar ją pamatyti. Ar vyras pamatė jo paties rankomis sumuštą, mirties patale gulinčią žmoną, nežinia.

Vyras rastas negyvas

Alytaus policijos įvykių suvestinėje pranešama, kad sausio 1 d., apie 18 val. 30 min., Varėnos r., Raitininkų k., savo namuose, rastas mirusio vyro (gim. 1972 m.) kūnas.

Pirminiais duomenimis, mirusį vyrą rado kaimynai. Jie pareigūnus informavo, jog į namus grįžęs vyras jų klausė, kaip jo žmonos būklė, atsakius, kad nežino, jis nuėjo į namus.

Įtariama, kad vyras mirtinai susižalojo pats. Pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Pagalbos telefonai:
Psichologinės pagalbos tarnyba Telefono numeris Darbo laikas
Jaunimo linija Budi savanoriai konsultantai 8 800 28888 I-VII, visą parą
Vaikų linija Budi savanoriai konsultantai, profesionalai 116 111 I-VII, 11:00 - 23:00
Linija Doverija (rusų kalba paaugliams ir jaunimui) Emocinę paramą teikia: savanoriai moksleiviai 8 800 77277 II–VI, 16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai 8 800 66366 I-VII, visą parą
Vilties linija Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos specialistai 116 123 I-VII, visą parą
Krizių įveikimo centras Konsultacijos teikiamos per Skype arba atvykus į Krizių įveikimo centrą (Antakalnio g. 97, Vilnius, http://www.krizesiveikimas.lt) 8 640 51555 I-V 16.00–20.00, VI 12.00–16.00
Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.
„Sidabrinė linija“ – draugystės pokalbiai, emocinė ir informacinė pagalba vyresnio amžiaus žmonėms. Budi profesionalūs konsultantai 8 80080020 www.sidabrinelinija.lt pasikalbekime@sidabrinelinija.lt I-V 8.00-22.00, VI-VII 11.00-19.00
Emocinė parama internetu
„Vaikų linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.lt Atsako per 36val.
„Jaunimo linija“ Registruotis ir rašyti svetainėje: https://jaunimolinija.lt/lt/pagalba/pagalba-pokalbiais-internetu/ Pokalbiai internetu (angl.chat) Kasdien nuo 18 iki 24 val. Emocinė parama elektroniniais laiškais "Jaunimo linijoje" neteikiama
„Vilties linija“ Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.com Atsako per 3 darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“ Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.lt Atsako per 3 darbo dienas
Psichologinės konsultacijos Rašyti el. paštu: psyvirtual@psyvirtual.lt.Daugiau informacijos svetainėje: http://www.psyvirtual.lt Atsako per 2 darbo dienas
Pagalba nusižudžiusių artimiesiems Rašyti el. paštu: laukiam@artimiems.lt Atsako per 2-3 darbo dienas
Krizių įveikimo centre (Antakalnio g. 97, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Messenger ar Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Visa papildoma informacija – puslapyje www.krizesiveikimas.lt. Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt Vaikų ir paauglių krizių intervencijjos skyrius. Veikia visą parą. (8-5) 275 75 64.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)