Eismo nelaimė įvyko Žirmūnuose, netoli prekybos centro „IKI“. Apie 18 val. į kiemus važiuojantis automobilis „Subaru“ partrenkė vyrą ir vežimėlyje vežamą vaiką.

„Subaru“ vairuotojas pasakojo, kad už prekybos centro, prieš pėsčiųjų perėją, suko į įvažiavimą kairėje. Juo eina kelias į daugiabučių kiemus.
Vairuotojas teigia sustojęs praleisti šaligatviu einančius pėsčiuosius.

Vos pajudėjęs, vairuotojas atsitrenkė į vaikišką vežimėlį. Tik tuomet pastebėjo, kad parblokštas ir vežimėlį stumiantis vyras. Pėsčiasis vilkėjo juodus drabužius, todėl vairuotojas jo nepastebėjo. Matė tik vežimėlį, nes jame yra baltos spalvos dalių.

Vairuotojo teigimu, vyras išbėgo stumdamas vėžimėlį į kelią taip staigiai, kad sustabdyti mašiną buvo per vėlu. Automobilyje sumontuotos saugumo sistemos, perspėjančios apie netikėtą kliūtį nesuveikė, nes automobilis važiavo labai lėtai.

Nelaimę matę žmonės puolė padėti. Jie išėmė iš vežimėlio vaiką. Pirminiais duomenimis, vaikas ir tėvas buvo sąmoningi. Vyrui kraujavo kakta, vaikui – nubrozdintas smakras.

Abu nuvežti į ligoninę. Įvykio aplinkybes aiškinasi policija.

Papildyta

Policijos departamentas informavo, kad automobilis „Subaru Outback“, vairuojamas vyro (gimusio 1975 m.), kliudė staiga į kelią išbėgusį pėsčiąjį (gimusį 1974 m.), stūmusį vaikišką vežimėlį, kuriame sėdėjo mažametis (gimęs 2020 m.).

Nukentėjusieji, suteikus med. pagalbą ligoninėje, išleisti gydytis ambulatoriškai.

Surinkta administracinio nusižengimo medžiaga.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)