Dvi dienas įtariamųjų ieškoję pareigūnai netruko sulaikyti tris įtariamuosius. Atlikus kratas surasti ir nelegaliai laikomi ginklai. Tiesa, atlikus pirminius veiksmus, ne visi įtariamųjų buvo atvežti į teismą: viena įtariamųjų yra moteris, kuri žinojo apie įvykį, tačiau jame nedalyvavo.

Sekmadienį į Vilniaus apylinkės atvežti du iš trijų sulaikytų įtariamųjų, kuriuos prokuratura prašo suimti. Vienas įtariamųjų, dirbantis pavežėju, tikino, kad nužudytasis ir į jį šovęs vyrai nebuvo pažįstami. Romų tautybės vyrai įsėdo į pavežėjo automobilį, kai jis su draugu stabtelėjo prie naktinės parduotuvės, kur bičiulis pasiėmė išgerti.

Pavežėju dirbantis vyras neslėpė, kad jis sutiko pavežti romus. Bičiulis važiavo kartu, tačiau kai vienas romų užsirūkė, pavežėjo bičiulis santykius ėmė aiškinti išsitraukęs ginklą. Tuomet kirvį turintis parodė ir vienas romų bei ėmęs grasinti pavežėjui. Vyras liepęs išlipti visiems ir lauke aiškintis konfliktą.

Lauke ir kilo mirtimi pasibaigęs konfliktas, per kurį nušautas 22 metų romų tautybės vyras.

Pavežėju dirbantis vyras patikino, kas jis pats norėjo skambinti policijai ir pranešti apie įvykį, tačiau bijojo dėl savęs ir savo šeimos.

Trečiasis įtariamasis byloje buvo šio vyro sutuoktinė, mat grįžęs į namus žmogus papasakojęs apie įvykį. Teisme atstovavusi advokatė sakė iš kaltinamojo girdėjo, jog antrasis romų tautybės vyras taip pat buvo ginkluotas, tad tai buvusi būtinoji gintis, esą išlipus iš automobilio pavežėjo bičiuliui, romai jį puolė pirmi.

Kas nutiko antrajam įvykio vietoje buvusiam romui, nedetalizuojama. Anot liudijimų, pavežėjo bičiuliui nušovus vieną, kitas leidosi bėgti.

Pavežėjo paslaugas teikiančio vyro teismas nusprendė nesuimti. O štai asmuo, įtariamas mirtinai sužalojęs 22 metų vyrą, suimtas trim mėnesiams. Tai maksimalus galimas suėmimo laikas.

Teisme vyras vis bandė slėpti veidą. Apklausiamas jis teigė, kad ginklą nešiojasi savigynai.

„Delfi“ primena, kad Dambriškių kaimu vyro (g. 1998 m.) kūnas su šautinėmis žaizdomis rastas liepos 22 d.

Apie tyrimą ir įtariamųjų paiešką policija neskubėjo pasakoti, tačiau po poros dienų pranešė, kad liepos 24 d. Vilniaus apskr. VPK pareigūnai sulaikė ir į areštinę uždarė tris įtariamuosius (g. 1986 m., 1985 m. ir 1992 m.).

Kratos metu rasti ir paimti du neteisėtai laikomi pistoletai.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nužudymo (Pagal LR BK 129 str. – tas, kas nužudė kitą žmogų, baudžiamas laisvės atėmimu nuo septynerių iki penkiolikos metų. Jei nužudymas įvykdytas dėl chuliganiškų paskatų; dėl savanaudiškų paskatų; siekdamas nuslėpti kitą nusikaltimą; baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)