Šis incidentas įvyko spalio 8 d. viename gyvenamajame Omos rajone. Po jo 40 metų vyrui iš Lietuvos, kurio tapatybė neskelbiama siekiant apsaugoti žmoną ir jo vaikus, buvo pateikti kaltinimai užpuolimu, per kurį moteris buvo sužalota, grasinimu nužudyti ir bandymu išžaginti, skelbia svetainė ulsterherald.com.

Praėjusią savaitę Omos magistratų teismas atmetė prašymą paleisti sulaikytąjį už užstatą. Jis buvo išklausytas nuotoliniu būdu iš Magaberio kalėjimo. Tuo tarpu vienas Šiaurės Airijos policijos tarnybos konsteblis prisiminė kai kurias šiurpias incidento detales.

Jo teigimu, sutuoktinių 10-metis sūnus iššoko pro antrojo aukšto langą ir nubėgo į savo tetos namus šauktis pagalbos. Pasak konsteblio, išsigandęs vaikas tetai pranešęs, kad „tėtis žudo mamą“.

Į skambutį numeriu 999 sureagavusi policija auką rado kruviną su atvira žaizda kaktoje ir mėlynėmis ant kūno. Policijos pareigūnams ji nurodė, kad jos sutuoktinis po 10 dienų trukusių išgertuvių atėjo į virtuvę ir pareikalavo sekso. Kai ji atsisakiusi, vyras ją užpuolė, smogė į galvą ir čiupo už drabužių. Tuo metu du poros vaikai buvo antrame aukšte.

Netrukus lietuvis buvo sulaikytas netoli namų ir uždarytas į areštinę. Kitą dieną jis buvo apklaustas, bet tvirtino incidento neprisimenantis.

Policijos konsteblis, prieštaravęs tam, kad vyras būtų paleistas už užstatą, tvirtino, kad auka tebėra „išsigandusi“ ir „sunerimusi“ dėl galimo sutuoktinio paleidimo. Jis pridūrė, kad suimtasis areštinėje tris kartus atsisakė susitikti su socialinės tarnybos pareigūnais.

Pripažindamas policijos būgštavimus, gynybos advokatas Paulas Colhounas pažymėjo, kad jo ginamasis gyventų kitur, jei būtų paleistas už užstatą. Jis pridūrė, kad jo klientas būtų susitikęs su socialiniais darbuotojais, jei socialinių paslaugų tarnyba būtų jam apie tai pranešusi.

Apygardos teisėja Bernie Kelly atsakė, kad atsisakydamas susitikti su socialinės tarnybos pareigūnais, suimtasis parodė, „kaip mažai jam rūpi“ jo vaikai.

Advokatas taip pat tvirtino, kad Lietuvos piliečio problemos dėl alkoholio prasiveržia tik retkarčiais. Jis teigė, kad paskutinį kartą tai buvo įvykę prieš pusantrų metų.

Atsižvelgdama į kaltinimų rimtumą ir dešimties metų berniuko parodymus, teisėja B. Kelly pažymėjo, jog kaltinamasis gėrė užsidaręs kambaryje, todėl kontroliuoti jį buvo beveik neįmanoma. Jei jo negalėjo sukontroliuoti šeimos nariai, tai mažai tikėtina, kad tai galės padaryti tretieji asmenys, sakė ji. Atmesdama prašymą paleisti už užstatą, teisėja teigė netikinti, jog kaltinamasis suvaldys savo potraukį alkoholiui, todėl potencialiai gali kelti grėsmę aplinkiniams.