Policija informuoja, kad spėlionių socialiniuose tinkluose būta įvairiausių. Šiandien (antradienį) Šiaulių miesto ir rajono policijos komisariato pareigūnai ir ikiteisminiam tyrimui vadovaujantis Šiaulių apylinkės prokuratūros prokuroras jau gali pateikti realią informaciją apie tai – buvo sulaikyti asmenys, įtariami tą dieną namuose apiplėšę 87 metų šiaulietę.

Nusikalstamos veikos pradžia turėjo pastaruoju metu dažnai Šiauliuose fiksuojamo sukčiavimo požymių, kai telefonu skambinama garbaus amžiaus žmonėms ir pranešama, kad yra įtarimų, jog jie disponuoja netikrais pinigais ir ateinama tų pinigų patikrinti.

Prisistatė ESO darbuotoju

Šįkart skambinusysis prisistatė ESO darbuotoju ir moterį išgąsdino netikėtu pranešimu, jog namuose bus atjungtas elektros tiekimas, nes ji už elektrą yra atsiskaičiusi padirbtais pinigais. Skambinusysis išreiškė nuogąstavimą, kad pas moterį, ko gero, yra ir daugiau netikrų pinigų.

Šiaulietė buvo informuota, jog netrukus pas ją ateis policijos pareigūnas, kuris patikrins, ar tarp jos santaupų nėra netikrų kupiūrų. Moters buvo klausinėjama, kiek ji turi pinigų, kur juos laiko, liepė pinigus paruošti tikrinimui ir t.t. Senjorės skambinusysis nuo telefono nepaleido ir ją kalbino tol, kol į duris pasibeldė nepažįstamasis. Šis įėjęs pagrobė ant lovos gulėjusią piniginę ir spruko pro duris.

Tačiau netrukus vėl sugrįžo, nes, matyt, nusivylė, piniginėje radęs tik 10 eurų. Sugrįžęs nepažįstamasis elgėsi agresyviai – pargriovė moterį ant grindų ir iš po lovoje esančios pagalvės pačiupo 1530 eurų.

Sulaikė žaibiškai

Vyrui pasišalinus, senolė paskambino Skubiosios pagalbos tarnybų telefonu 112. Operatyviai į įvykio vietą atskubėjusiems policijos pareigūnams nukentėjusioji nurodė, kuria kryptimi pasišalino įtariamasis.

Ant netoliese esančio pastato pastebėję vaizdo kameras, policininkai nedelsdami peržiūrėjo jų įrašus ir jau žinojo, ko reikia ieškoti.

Visiems Šiauliuose dirbusiems ekipažams buvo duotas nurodymas sulaikyti „Mercedes Benz“ ir jame esančius asmenis.

Areštinėje atsidūrė daug kartų už įvairias nusikalstamas veikas, tarp jų plėšimą ir sukčiavimą, teistas 30 metų Šiaulių rajono gyventojas, jo 23 metų brolis, kurie buvo neblaivūs (nustatytas lengvas girtumas) ir 23 metų automobilio vairuotojas.

Jiems visiems pareikšti įtarimai dėl plėšimo. Įtariama, kad minėti asmenys vykdė pataisos namuose esančių ir iš ten sukčiavimus organizuojančių asmenų nurodymą paimti šiaulietės santaupas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją