Anot policijos, vasario 25-osios vidurdienį, 12.20 val., Šiauliuose patruliavusių pareigūnų dėmesį atkreipė Tilžės gatve važiuojantis automobilis „Land Rover“. Labai lėtai riedančią transporto priemonę pareigūnai nusprendė sustabdyti ir pasidomėti vairuotojo būkle.

Automobilį vairavusi 41 metų moteris keleivio sėdynėje vežėsi savo mažametį sūnų. Alkoholio matuokliu vairuotojai nustatytas sunkus – 4,32 prom., girtumas.

Pareigūnams moteris paaiškino vidury dienos važiavusi į namus, esančius Šiaulių rajone. O vairuoti pasiryžusi neva todėl, kad tarp draugų, su kuriais nuo ankstaus ryto išgėrinėjo, kilo konfliktas, tad ji nusprendė išvažiuoti. Laimingo atsitiktinumo ir dėmesingų pareigūnų dėka jos kelionė baigėsi sėkmingai – saugiai tiek jai, tiek kitiems eismo dalyviams.

Vis dėlto moteris liko šokiruota žinios apie jai gresiančią atsakomybę. Mat už vairavimą esant neblaiviam, kai nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas, gresia ne tik bauda, areštas ar laisvės atėmimas, bet yra taikomos ir baudžiamojo poveikio priemonės – vairuotojo pažymėjimo netekimas, transporto priemonės konfiskavimas. Tai reiškia, kad pažeidėjas gali netekti savo automobilio arba, kai transporto priemonė priklauso kitam asmeniui, vairuotojui gali tekti sumokėti pinigų sumą, atitinkančią vairuoto automobilio vertę.

Tokia pati atsakomybė gresia ir kitai neblaiviai vairuotojai, kuri tą pačią dieną, 10.40 val., pareigūnams įkliuvo reido metu Šiaulių rajone, Bubių kaime. 44 metų automobilio „Opel Astra“ vairuotojai nustatytas 2,46 prom. girtumas. Ji tikino alkoholį vartojusi iš vakaro, o ryte negėrusi ir gerai besijautusi, tad, kaimynų paprašyta pavėžėti iki parduotuvės, moteris nesudvejojo ir sėdo prie automobilio vairo.

Praėjusią savaitę Šiaulių ir Telšių apskrityse pareigūnams įkliuvo 20 neblaivių automobilių vairuotojų. 7-iems iš jų nustatytas didesnis nei 1,5 prom. girtumas, todėl gresia baudžiamoji atsakomybė. Likusieji už vairavimą apsvaigus atsakys administracine tvarka.

Nuolat kartojame: neblaivūs nesėskite prie vairo ir atkalbėkite taip elgtis ketinančius draugus, pažįstamus ir artimuosius. Priminkite sau ir kitiems apie gresiančias baudas ir grėsmę prarasti vairuotojo pažymėjimą bei automobilį. Ir nepamirškite svarbiausio – neblaivaus vairuotojo keliamos grėsmės savo ir aplinkinių gyvybei.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją