Nedelsiant dėl rengimosi įvykdyti ginkluotą plėšimą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas ir pareigūnų nuolatinio stebėjimo akiratyje atsidūrė Vasario 16-osios g. esanti valiutos keitykla.

Ypač sustiprintos pajėgos buvo spalio 23-ąją, kai, turima informacija, nusikaltimas turėjo būti įvykdytas.

Kriminalistai plėšikų sulaukė apie pietus. Ant veido užsimaukšlinę juodas iš mezginių padarytas, su iškirptomis skylėmis akims kaukes, galvas prisidengę gobtuvais, mūvėdami ryškiaspalvėmis geltonomis pirštinėmis pirštų antspaudams paslėpti, du vaikinai Vasario 16-osios gatve atkulniavo iki keityklos. Nors ir keista, nė vienam praeiviui nesukėlė įtarimo miesto gatve žingsniuojantys kaukėti jaunuoliai – policija nesulaukė jokio pranešimo apie gatvėje pasirodžiusius įtartinus asmenis.

Norint pagrobti pinigus, vaikinams reikėjo patekti į keityklos vidų. Pravėrę šalia keityklos langelio esančias duris, kaukėtieji pateko į koridorių, kuriame yra stiklu atitverta keityklos patalpa ir durys į nekilnojamojo turto agentūrą. Vaikinai iš kišenių išsitraukė pipirinių dujų balionėlius ir pradėjo purkšti dujas. Kaip vėliau paaiškėjo, jų planavimu, dujų keityklos darbuotojas, paragavęs ašarinių dujų, turėjo išpulti į koridorių.

Taigi tokiomis priemonėmis užpuolikai siekė atverti keityklos duris ir patekti į vidų. Tačiau ašarinės dujos pasirodė – per menkas ginklas, norint „paimti“ valiutos keityklą. Užpuolikams buvo uždėti antrankiai ir jie atvežti į policijos komisariatą.

Abu sulaikytieji -18-kos ir 16-kos metų Šiaulių moksleiviai. Jie plėšimą buvo detaliai suplanavę. Policijos pareigūnai įdėmiai susipažino su raštiškai išguldyto kruopštaus plėšimo plano detalėmis. Jame buvo numatytos visos smulkmenos, net tiksli planuojamų pagrobti pinigų suma ir jų paskirtis. Jauniesiems plėšikams pinigų reikėjo tik „minimaliems“ poreikiams patenkinti - vienas planavo pirkti automobilį, kitas – motociklą.

Nusikaltimui vykdyti vaikinai planavo panaudoti dujinį ar šratinį ginklą, deja, jo įsigyti nepavyko ir moksleiviams teko pasitenkinti ašarinių dujų balionėliais. Planuojant šį plėšimą dalyvavo dar vienas 16-metis. Jam pareikšti įtarimai dėl plėšimo rengimo.