Delfi primena, kad trikojis greičio matuoklis buvo suniokotas vasarą, liepos 1 d.

Šiaulių apskrities policija pranešė, kad vidurdienį kelyje Kuršėnai-Šiauliai prie greičio matuoklio budėjęs policijos darbuotojas išgirdo automobilio stabdžių cypimą ir išvydo nuo kelio skrendantį matuoklį, o paskui jį - automobilį „Seat Alhambra“. Mašina aukštyn ratais nusileido į griovį.

Iš „Seat Alhambra“ išsikepurnėjęs vairuotojas (gim. 1997 m.) buvo blaivus, medikų pagalbos jam neprireikė.

Vairuotojo pažymėjimą vyras gavo prieš šešerius metus, automobilį buvo pasiskolinęs.

Prieš nuspręsdami, kaip nubausti vairuotoją, policijos pareigūnai apie mėnesį laukė išvadų apie radarui padarytą žalą.

Rugpjūčio 7 d. Šiaulių apskrities policija įvykių suvestinėje paskelbė, kad dėl radaro „Poliscan“ sugadinimo patirta turtinė žala - net 65 tūkst. 325 eurai. Tiek kainuotų policijos departamentui įsigyti naują tokį patį greičio matuoklį.

Nutarta pradėti ikiteisminį tyrimą dėl didelės vertės turto sunaikinimo ar sugadinimo dėl neatsargumo. Už tai gresia bauda arba areštas, arba net laisvės atėmimas iki trejų metų.

Prokuratūros tyrimas truko lygiai mėnesį. Galiausiai prokuroras nutarė tyrimą nutraukti. Pagal įstatymus, turtas laikomas didelės vertės, kai ji viršija 20 tūkst. eurų. Prokuratūrai atsiųstame Kelių policijos tarnybos rašte nurodyta, kad nukentėjusios greičio matavimo sistemos likutinė vertė gerokai mažesnė – tik 12 tūkst. 700 Eur. Radaras prieš ketverius metus įsigytas už 32 tūkst. eurų.

Prokuroro manymu, vairuotojas galimai pažeidė Kelių eismo taisykles ir viršijo leistiną greitį, o tai nulėmė eismo įvykį. Už tokį pažeidimą numatyta ne baudžiamoji, o administracinė atsakomybė. Baudą skiria Kelių policija, todėl surinkta medžiaga perduota policijos pareigūnams.

Tai reiškia, kad vairuotojui negresia nei baudžiamoji atsakomybė, nei teistumas.

Kaip informavo Šiaulių apskrities policijos atstovė Dovilė Vaitekūnaitė, vairuotojui pradėta administracinė teisena dėl Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymo ar kito Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Didžiausia vairuotojui gresianti bauda – 12 eurų.

Policijos departamentas tikisi, kad nuostolius dėl sugadinto radaro atlygins vairuotojo draudimas. Paskui ši suma gali būti išieškota iš avarijos kaltininko.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)