Apie incidentą policiją informavo Šiaulių apskrities vaiko teisių apsaugos skyrius.

Nukentėjęs 15-metis į gydymo įstaigą nesikreipė.

Šiaulių apskrities policija pradėjo tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo.

Vaiko teisių tarnybos atstovė Šiaulių ir Telšių apskrityse Silva Šimkevičienė Delfi.lt informavo, kad kol tiriamos įvykio aplinkybės, vaikas perkeltas į saugią aplinką.

„Itin dėmesingai vertiname situacijas, kai susiduriame su smurtu, nes tokiu atveju svarbu skubiai užtikrinti vaikui saugią aplinką.
Taip reagavome ir šiuo atveju. Atlikome visus būtiniausius veiksmus. Gavę pranešimą, iš karto susitikome su vaiku, išklausėme jį, vertinome vaiko situaciją. Apie vaiko skundą, kad prieš jį smurtauta, pranešėme policijai. Vaikas buvo perkeltas į saugią aplinką, jam suteikta psichologo pagalba, aiškinamės situaciją toliau“, – informavo S. Šimkevičienė.

Anot tarnybos atstovės, kai šeimą ištinka krizė, labai svarbu laiku vaikui ir šeimai suteikti pagalbą.

Vaiko teisių gynėjai kviečia visuomenę būti aktyvia ir pastebėjus netinkamą elgesį su vaiku, nedelsiant pranešti bendruoju pagalbos telefonu 112 arba tiesiogiai kreiptis į artimiausią Vaiko teisių apsaugos skyrių. Taip galime padėti vaikui ir net išsaugoti gyvybę. Apie smurtą prieš vaikus gali pranešti ne tik suaugę, bet ir vaikai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją