Kaip informuoja Šiaulių apskrities policija, ketvirtadienį 83 metų senolis neteko 18 tūkst. litų. Šiauliuose, gatvėje, sutikti nepažįstami vyras ir moteris, paprašę  iškeisti dolerius į litus, ir užėję į jo  butą, Statybininkų g. 9 name, apgaulės būdu išviliojo 1 500 Lt ir iš miegamojo spintos stalčiaus pavogė 16 500 Lt.

Policija prašo pagalbos nustatant, tądien apie 14 val. J. Sondeckio gatvėje  nukentėjusįjį kalbinusius vyrą ir moterį. Įtariamųjų požymiai: vyras - apie 50 metų, 180 cm ūgio, stambaus kūno sudėjimo, moteris - apie 40 metų, 160 cm ūgio, liekna. Abu kalbėjo rusiškai, anot nukentėjusiojo naudojosi baltos spalvos lengvuoju automobiliu.

Gal tą dieną, ar kitu metu J. Sondeckio, Statybininkų gatvėse sutikote šią porą, kurie prašė pakeisti pinigus, siūlėsi padėti....? Gal įsidėmėjote kokios markės automobiliu jie naudojosi? Turinčius informacijos policija prašo informuoti Šiaulių apskrities policijos Šiaulių miesto policijos komisariato darbuotojus tel. (8 41) 397 567 arba skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112.

Policija perspėja – būkite atsargūs, saugokite savo turtą.   Pareigūnai primygtinai prašo gyventojų neįsileisti į namus įtartinų asmenų, nesusivilioti jų siūlymais ir prašymais pakeisti pinigus, siūlomomis pigiomis prekėmis, daiktais, nepasiduoti įkalbinėjimams, o apie jų apsilankymą bet kokiu atveju pranešti policijai, kuri operatyviai sureaguos ir bus dėkinga už suteiktą informaciją.

„Būsime dėkingi, jei žmonės įsidėmės atvykusiųjų automobilio markę, spalvą, ir valstybinis numerius“, - rašoma pranešime spaudai.

Policija taip pat prašo visų, pastebėjusių, kad pas kaimyną apsilankė įtartinas žmogus, kuo skubiau apie tai informuoti policiją bendruoju pagalbos telefonu 112.