Sodų bendrijoje gyvenančios šeimos ramybę apie 18.30 val. sudrumstė šūksmai prie kiemo vartų. 68 metų namo šeimininkas, norėdamas pažiūrėti kas vyksta, prie namo durų susitiko nepažįstamą vyrą, kuris puolė jį smaugti, šaukdamas, kad užmuš. Vyro ginti atbėgo šeimininko žmona. Pamačiusi, kad jos vyras yra praradęs orientaciją, neblaivų užpuoliką išstūmė iš kiemo, mobiliuoju telefonu paskambino sūnui, kuris apie įvykį pranešė policijos pareigūnams.

Atvykę patruliai, pakalbėję su smurtą patyrusiais žmonėmis ir vietiniu gyventoju, nustatė, kokiu automobiliu užpuolikas buvo atvažiavęs, kokie jo valstybiniai numeriai ir pradėjo jo paiešką. Ieškomas „Audi“ buvo rastas sodų bendrijoje. Paaiškėjo, kad jo savininko 50-metis kaimynas paprašė pavėžėti, nes jis pats ir jo sugyventinė buvo girti. Šis kaimynui pagelbėjo ir pavėžėjo nurodytu adresu.

Pareigūnai įtariamąjį ir jo sugyventinę namuose rado labai girtus: vyrui buvo nustatytas 2,33 prom., o jo moteriai – 2,57 prom. girtumas, praneša Šiaulių apskrities policija.

Moteris areštinės išvengė, nes paaiškėjo, kad ji nusikaltime nedalyvavo, tik kartu su sugyventiniu nuvažiavo iki incidento vietos. O 51 metų vyras atsidūrė už grotų. Jam pareikšti įtarimai dėl grasinimo nužudyti ir fizinio skausmo sukėlimo. Tyrėjai aiškinasi užpuolimo motyvus.