Antradienį ryte Nemunu einantį sienos su Baltarusija ruožą stebėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai ties Druskininkų savivaldybės Švendubrės kaimu, maždaug už 900 metrų nuo valstybės sienos, aptiko upėje, žolėse, įstrigusį neaiškų objektą.

Apžiūrėję į krantą išvilktą, sušalusiu sniegu apdrabstytą „plaustą“, VSAT pareigūnai jame rado 500 pakelių cigarečių „Fest“ su baltarusiškomis banderolėmis. Gamykliniai rūkalų blokai buvo sandariai apvynioti polietileno plėvele, ant krovinio pritvirtintas jo lokacijai sekti naudojamas GPS siųstuvas.

Įvykio aplinkybes toliau aiškinasi pirmiau minėto VSAT padalinio pasieniečiai.

Kasmet VSAT pareigūnai fiksuoja, jog šaltuoju laiku kontrabandininkai renkasi nekart išbandytą metodą – rūkalų plaustus bandoma užmaskuoti ir padaryti panašius į plaukiančias ledo lytis. Jie apvyniojami balta polietileno plėvele arba medicinine marle, apdrabstomi sušalusiu sniegu, ledu bei purvu, o plūdrumui reguliuoti parenkamos įvairios statybinės medžiagos – plytos, betoniniai blokeliai, šaligatvio trinkelės ir pan.

Tokius cigarečių krovinius dažniausiai aptinka ir sulaiko būtent Druskininkų užkardos pasieniečiai. Šis VSAT padalinys saugo sienos su Baltarusija ruožą, kuriame į Lietuvą įteka Nemunas.

Juo 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena. Baltarusijos krante kontrabandininkai jaučiasi laisvai ir veikia netrukdomi šios šalies pasieniečių. Dažniausiai rūkalų kroviniai su pritvirtintais GPS įrenginiais aname krante nuleidžiami į Nemuną tikintis, kad srovė cigaretes atneš į Lietuvos krantą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją