Gaisras Girulių gatvėje, tvarkingame kelių butų name, kilo apie 8 val.

Kol kas spėliojama, kodėl ugnis įsiplieskė tvarkingai gyvenančio ir nerūkiusio vyro bute. Vyriškis rastas užtroškęs dūmais prie kriauklės. Spėjama, kad jis ėjo vandens ir pats norėjo gesinti ugnį.

Gaisro metu sudegė lova. Manoma, kad stipriai rūkusios lovos dūmais mirtinai apsinuodijo vyras. Ugnis name neišplito, nes vyras buvo uždaręs visus langus ir duris.

Per 4 šių metų mėnesius Lietuvoje kilo 6717 gaisrų. Palyginti su praėjusių metų tuo pačiu laikotarpiu, jų padaugėjo net 50,5 proc. Gaisruose žuvo 56 žmonės (2013 m. – 71), o 94 gyventojai (96) patyrė traumų. Šiemet kilo 7 gaisrai, kuriuose žuvo po 2 šalies gyventojus, o 3 gaisrai pasiglemžė po 3 gyvybes. Gaisrų metu ugniagesiai išgelbėjo 88 žmonių gyvybes (iš jų 3 vaikų), 80 transporto priemonių, 475 pastatus, 495 gyvūnus.

Miestuose žuvo 22 žmonės, o miesteliuose ir kaimo vietovėse – 34. Devyni žmonės žuvo Vilniuje, 7 – Vilniaus rajone, po 4 – Lazdijų, Šalčininkų rajonuose ir Kauno mieste, 3 – Radviliškio rajone.

20 gyventojų žūties priežastimi buvo neatsargus rūkymas, 13 žmonių žuvo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi (pernai per tą patį laikotarpį – 22), 4 – dėl krosnių, židinių ir dūmtraukių įrengimų bei jų eksploatavimo taisyklių pažeidimų. Be to, 7 gyventojai žuvo dėl priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimų eksploatuojant elektros įrangą ir prietaisus, 2 – dėl dujų, žibalinių, benzininių įrengimų eksploatavimo taisyklių pažeidimų.