Bylos duomenimis, paaugliai vyrą užmušė dėl to, kad girti norėjo pasivažinėti jo traktoriumi.

Nusikaltimas Šiaulių rajone įvykdytas pernai balandį - pas draugus išgėrę alaus du vaikinai patraukė į vyresniojo namus. Pakeliui sugalvojo, ką veiks parėję - nutarė, kad pasiims septyniolikmečio tėvo traktorių ir juo važinėsis po apylinkes.

Bekurdami tokius planus suprato, kad tėvas gali ir neleisti važinėtis traktoriumi, tad kilo nužudymo planas - paaugliai sutarė, kad tėvą reikia užmušti, kad šis netrukdytų važinėtis.

Kai sūnus su draugu parėjo namo, 56 metų vyriškis ruošėsi miegoti. Besiklausydamas, ar tėvas dar nemiega, sūnus su draugu toliau kūrė nužudymo planą.

Tyrėjai išsiaiškino, kad paaugliai sutarė miegantį žmogų užmušti kūju ir kirviu. Pirmasis kūju du kartus smogė svečias - aukos sūnaus draugas. Supratęs, kad tėvas dar gyvas, sūnus užsimojo kirviu.

Užmušęs tėvą paauglys su draugu traktoriumi važinėtis neišvažiavo - greičiausiai dėl to, kad nesugebėjo jo užvesti. Apie nužudymą jaunuoliai niekam nepranešė, o kad prasimanytų pinigų, išnešė ir pardavė nužudyto vyro motorinį pjūklą.

Nužudytą vyrą po kurio laiko rado kaimynystėje gyvenantis ūkininkas, kai pasigedęs lauką suarti žadėjusio traktorininko.

Sučiupti nepilnamečiai žudikai neigė padarę nusikaltimą. Kad nužudė vyriškį, jie  prisipažino tik prispausti įrodymų.

Šiaulių apygardos teismas 17 ir 16 metų žmogžudžiams skyrė po dešimt metų kalėjimo. Vaikinas, nužudęs tėvą, liko visiškas našlaitis. Prieš devynerius metus mirus motinai, vaikinas augo tik su tėvu.