Pranešimas apie nelaimę buvo gautas ketvirtadienį 23.23 val. skubiosios pagalbos tarnybų ryšio numeriu 112.

Informuota, kad Vilniaus m., Balžio g. 33, dega senelių globos namai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyrius pasakojo, kad dirba gausios gelbėtojų, medikų ir pareigūnų pajėgos.

Žuvo du žmonės


Anot Policijos departamento, VšĮ „Senevita“ senelių globos namuose (3-aukštų pastatas), kilo gaisras, kurio metu, pirminiais duomenimis, žuvo du asmenys.

Teigiama, kad pirmame pastato aukšte esančiame kambaryje buvo rasti apdegę mirusių vyro (gim. 1960 m.) ir vyro (gim. 1960 m.) kūnai.

Iš senelių globos namų evakuota apie 30 jų gyventojų.

Nukentėjo trys asmenys


Kiek vėliau paaiškėjo, kad gaisro metu nukentėjo trys asmenys, vienas jų sunkios būklės.

Įvykio vietoje dirbo 8 ugniagesių automobiliai (6 autocisternos, autokeltuvas ir štabo automobilis), 6 GMP medikų brigados ir 7 policijos ekipažai.

Gaisro metu ugniagesiams padėjo Vilniaus Specialiosios paskirties skyriaus (SPS) pareigūnai. Policininkai daužė langus ir rankomis nešė persigandusius senolius į lauką. Gelbėjimo metu pareigūnas ir ugniagesys nestipriai susižalojo rankas.

Gausias tarnybų pajėgas ant kojų sukėlęs gaisras jau yra lokalizuotas ir likviduotas.

Kaip informavo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, 1-ame aukšte visiškai išdegė vienas kambarys, apdegė koridorius ir aprūko visas aukštas. 2-as aukštas aprūko nestipriai, išardyta sieninė
pertvara. Panaudotas termovizorius.

Priešgaisrinė signalizacija buvo, veikė

Dėl žuvusiųjų pradėti ikiteisminiai tyrimai mirties priežastims nustatyti.

Benkunskas išreiškė užuojautą


Į įvykį sureagavo sostinės meras Valdas Benkunskas, išreiškęs užuojautą žuvusiųjų artimiesiems.

„Šiąnakt globos namuose „Senevita“ kilus gaisrui, žuvo du žmonės, trys išvežti į ligoninę. Pareigūnai darė viską, ką galėjo – ant rankų nešė žmones iš uždūmintų patalpų, vietoje dirbo keliolika ekipažų, tačiau visų išgelbėti nepavyko. Kokios priežastys lėmė nelaimę, atsakys tyrimas. Užuojauta aukų šeimomis“, – feisbuke rašė V. Benkunskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)