Tiesa, šis maskavimo būdas jau gerai žinomas ir su narkotikų platintojais kovojantiems policijos pareigūnams – sulaikytų įtarimą keliančių merginų jie iš karto paklausia, ar kvaišalų neslepia intymiose vietose.

24 metų vilnietė Rūta Navickaitė pareigūnams įkliuvo, kai iš savo artimos draugės nusipirktą metamfetaminą slėpė liemenėlėje – sustabdyta policijos pareigūnų mergina iš karto ištraukė užspaudžiamą maišelį su kvaišalais. Be to, pas ją buvo rasta dar dešimt tuščių maišelių.

Maždaug trejus metus narkotines medžiagas vartojanti mergina dar nebuvo patyrusi platintoja, todėl pareigūnų užspausta į kampą iš karto sutiko atskleisti, kad metamfetaminą jai pardavė geriausia draugė.

„Vienas vaikinas manęs paprašė gauti dozę metamfetamino, paskambinau draugei, ji sutiko padėti, – teisme kalbėjo R. Navickaitė. – Pažįstamas vaikinas man davė 30 litų – draugei sumokėjau 24, o sau pasilikau 6 Lt. Paskui mane sustabdė policininkai ir patikrino“.

Netrukus buvo sulaikyta ir 26 metų Inga Bliūdžiūtė – ji teisinosi, kad narkotikus paėmė iš kito pažįstamo, gyvenančio Lazdynų mikrorajone.

Tyrimą atlikę policijos pareigūnai nustatė, kad jaunos mamos R. Navickaitė ir I. Bliūdžiūtė palaikė itin draugiškus ryšius – per savaitę viena kitai siuntė šimtus SMS žinučių, ne kartą skambino.

Bylos duomenimis, R. Navickaitė iš I. Bliūdžiūtės nusipirko ne mažiau kaip 0,319 g miltelių, kurių sudėtyje 0,032 g psichotropinės medžiagos – metamfetamino. Tuo metu I. Bliūdžiūtė iš savo pažįstamo nusipirko ne mažiau kaip 0,754 g miltelių, kurių sudėtyje buvo 0,054 g metamfetamino.

Dėl narkotinių medžiagų platinimo įkliuvusios merginos aiškino, kad tai esą buvo vienintelis kartas, kai pardavė metamfetaminą.

R. Navickaitės ir I. Bliūdžiūtės baudžiamąją bylą išnagrinėjusi Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Danutė Mickevičienė nusprendė, kad policijos ir prokuratūros surinktais duomenimis neginčijamai įrodyta, jog jos platino metamfetaminą. Už tai joms grėsė laisvės atėmimas nuo dvejų iki aštuonerių metų.

Teismas nusprendė anksčiau neteistoms merginoms skirti švelniausią bausmę – įkalinimą po 2 metus.

„Įstatymas nenumato jokių alternatyvų – narkotikų platinimas priskiriamas prie sunkių nusikaltimų, be to, atsižvelgiama į visuomenės interesą“, – skelbdama nuosprendį pabrėžė teisėja.

Nuteistosios nuosprendį dar galės apskųsti apeliacine tvarka. Tiesa, kol kas neaišku, ar šia teise pasinaudos – R. Navickaitė net neatvyko išklausyti teismo verdikto, o bausmę išgirdusi I. Bliūdžiūtė iš posėdžių salės išėjo lyg būtų amą praradusi.