Jonyno gatvėje įsikūrusio baro-kibininės tuometinė savininkė Zita B. ir ten pat dirbusi virėja Roma N. į policijos pareigūnų akiratį pateko praėjusių metų vasarį. Moterys buvo apkaltintos pelnymusi iš kito asmens prostitucijos.

Tuomet alytiškiai šnabžėjosi, kad vyrai, apsilankę kibininės mansardoje, gaudavo ne tik alaus, bet ir kūniškų malonumų. Esą paprašius alaus „su putele“, tapdavo aišku, kad vyras nori ne tik alaus.

Trečiadienį Alytaus rajono apylinkės teisme buvo pradėta nagrinėti Zitos B. ir Romos N. byla. Šiuo metu toje pačioje kibininėje barmene-padavėja dirbanti Zita B. kaltinama ne tik pelnymusi iš kito asmens prostitucijos, bet ir poveikiu liudytojui ar nukentėjusiajam.

Šalia moterų sėdėjo ir dar vienas kaltinamasis – R. A. Jam baudžiamoji byla iškelta dėl neteisėtų naminių stiprių alkoholinių gėrimų gabenimo ir realizavimo.

Į teismo posėdį atvyko tik R. A. advokatas. Moterų gynėjai nepasirodė. Zitos B. advokatas teismo posėdyje dalyvauti negalėjo dėl darbo reikalų, o Roma N., kaip paaiškėjo, advokato šiuo metu neturi, bet turėti nori.

Šiuo metu jau kitoje kavinėje dirbančiai Romai N. valstybės finansuojama advokato pagalba dėl tam tikrų aplinkybių negali būti skiriama. Moteris ketina surinkti visus reikiamus dokumentus ir duomenis apie savo turtinę padėtį bei kreiptis į Kauno valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybą.

Moterys tikino, kad be advokatų bylos nagrinėjimo pradėti nenori. Teisėja Danguolė Urbanavičienė jų prašymą patenkino ir teismo posėdį atidėjo.

Pasak teisėjos, šioje byloje yra daug liudytojų, tad jos nagrinėjimas gali užtrukti.