„Patruliuodami Vilniaus gatvėmis gavome pranešimą, kad Pelesos ir Tyzenhauzų g. sankryžoje, stovinčiame automobilyje „Audi“, moteris teikia seksualines paslaugas, – vėliau savo tarnybiniame pranešime rašys vienas pareigūnų. – Kai atvykome į nurodytą vietą, pastebėjome automobilį „Audi“, kuriame ant galinės sėdynės sėdėjo pusnuogis vyras, o moteris jį tenkino oraliniu būdu. Jie abu buvo pristatyti į policijos komisariatą.“

Policijos komisariate paaiškėjo, kad moteris, teikusi seksualines paslaugas, yra gerai žinoma Prevencijos poskyrio pareigūnams – dėl prostitucijos jai ne kartą surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, skirtos didžiulės baudos, bet ši dažniausiai jų taip ir nesumoka.

Tuo metu vyras, naudojęsis prostitutės paslaugomis, pareigūnams nebuvo žinomas. Tačiau bent iki šio įvykio – dabar jo biografiją „puoš“ įrašas, kad buvo nubaustas už naudojimąsi prostitutės paslaugomis.

Kad viešoje vietoje vyrui teikė seksualines paslaugas, vilnietė Ksenija Z. pareigūnams net neneigė – kita vertus, ar verta ginčytis, kai akyli pareigūnai vaizdus automobilyje užfiksavo ne tik savo akimis.

„Prostitucija verčiuosi jau 10 metų – tada automobilyje vyriškiui dariau minetą“, – teigė ji. Už tai klientas moteriai buvo sumokėjęs beveik 15 eurų.

Už lytines paslaugas Ksenija Z. iš klientų prašydavo didesnės sumos – dvigubai daugiau.

Už tai, kad per metus pakartotinai įkliuvo versdamasi prostitucija, Vilniaus miesto apylinkės teismas moteriai skyrė 280 eurų baudą – tai beveik maksimali įstatyme numatyta bauda.

„Pažeidėja už vertimąsi prostitucija buvo bausta ne vieną kartą, turi galiojančių nuobaudų už tai, tačiau vėl padarė analogišką teisės pažeidimą, – skirdamas nuobaudą nurodė teismas. – Be to, ji ne kartą buvo bausta ir už kitus administracinius teisės pažeidimus, vartoja narkotines medžiagas. Tai reiškia, kad paskirtos administracinės nuobaudos prevencinio poveikio jai nepadarė.“