Policija praneša, kad pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl įtariamo neteisėto disponavimo labai dideliu kiekiu narkotinių ar psichotropinių medžiagų turint tikslą jas platinti. Tyrimą organizuoja ir kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras.

Policijos pareigūnai disponavo informacija, kad Pravieniškių pataisos namų atvirojoje kolonijoje bausmę atliekantis nuteistasis, pagal įkalinimo sąlygas turintis teisę būti laisvėje, platina psichotropines medžiagas. Tikrinant informaciją, asmuo buvo sustabdytas Panevėžio mieste. Kratos metu jo vairuojamame automobilyje buvo rasta ir paimta apie 4 kg psichotropinės medžiagos – įtariama, amfetamino, supakuoto į skirtingo dydžio paketus.

Kratos metu jo atokioje sodyboje Pasvalio r. pareigūnai aptiko apie 6 l, manoma, skysto amfetamino ir kitų medžiagų, skirtų psichotropinės medžiagos kristalizavimui. Asmuo buvo įsigijęs keletą vaisių džioviklių, kurias naudojo, tyrimo duomenimis, amfetamino džiovinimui. Taip pat rasti vaizdo įrašai byloja, kad asmuo domėjosi, kaip pasigaminti psichotropinę medžiagą amfetaminą.

Sulaikytas asmuo bausmę Lietuvos kalėjimuose atlieka nuo 2010 m. Dėl vagysčių iš gyvenamųjų namų užsienyje, kurių jam buvo inkriminuota virš 200, jis buvo nuteistas ir patalpintas į kalėjimą užsienyje, iš kurio kartu su dalimi bendrininkų sugebėjo pabėgti. Vėliau asmenį sulaikius ir subendrinus bausmes jam skirta 17 metų laisvės atėmimo bausmė. Tiek metų kalėjime, akivaizdu, nepakeitė asmens noro praturtėti neteisėtais būdais.

Preliminariais duomenimis, pardavus įtariamojo vežtas psichotropines medžiagas gatvėje, būtų galima užsidirbti apie 40 000 eurų.

Atsakomybė už minėtą nusikaltimą numatyta Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. Asmeniui gresia nuo 10 iki 15 metų laisvės atėmimo bausmė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją