Šeštą valandą ryto visi kelių policijos pareigūnai gavo tą retą progą patys papūsti į alkotholio matuoklio "dūdelę", ir...stebuklas neįvyko. Visi policijos pareigūnai į darbą atėjo blaivūs. Nepaslaptis, kad tokių priemonių imtasi po tragiško Panevėžio įvykio, kai girtas policijos tyrėjas pėsčiųjų perėjoje užmušė du žmones. Taip pat instruktaže priminta, kad asmeniniai automobiliai turi būti apdrausti ir techniškai tvarkingi, prisiminus praėjusios savaitės įvykį, kai Skuodo policijos pareigūnas kelyje Klaipėda-Kretinga pakliuvo į avariją vairuodamas neapdraustą motociklą, kuriam neatlikta techninė apžiūra.

Sekmadienio reide dalyvavo ne tik pats Klaipėdos Kelių policijos biuro viršininkas R. Šideikis, bet ir du policijos rėmėjai, iš kurių vienas - buvęs legendinis šių kraštų kelių policininkas Jonas Dičius. Pastarasis įrodė, kad įgūdžių dar nepraradęs. Kol vieni tik statė laikinuosius kelio ženklus Vilniaus plente, jis sustabdė pirmą girtą vairuotoją ir pakvietė kolegą, tikrą policininką, kad jis patvirtintų arba paneigtų jo nuogąstavimus ( policijos rėmėjai gali atlikti visas policijos pareigūno funkcijas, tačiau neturi teisės dirbti su techninėmis priemonėmis). Taigi pirmajam sustabdytam vairuotojui alkoholio matuokliu nustatytas lengvas girtumas - 0.58 prom. alkoholio. Pilietis Gintautas B., gim. 1973 m., vairavęs "VW Transporter", turėjo visas įmanomas vairavimo kategorijas.

Antras sustabdytas neblaivus vairuotojas vairavo automobilį "BMW X5". Arvydui L., gim. 1964 m., nustatytas lengvas girtumas - 0.67 prom. alkoholio. Jis dirba Klaipėdos teritorinėje muitinėje, pamainos viršininku, 23 metus tarnybai atidavęs pilietis važiavo į darbą Palangos oro uoste. Išvakarėse atšventė kažkieno 50-metį.

Į darbą važiavo ir karys Audrius V., gim. 1980 m.. Automobilio "Audi" vairuotojo, Karinių jūrų pajėgų seržanto, organizme aptikta 1,11 prom. alkoholio. Kol buvo rašomas protokolas, žmogus telefonu ieškojo, kas jį pakeis darbe.

Automobilio "MB -300 Coupe" vairuotojas Henrikas B., gim. 1989 m.., pripūtė 0.69 prom. Vežė jis tetules į giminės balių kaime. Keista diena pasirinkta puotai - sekmadienis.

Iš Vilniaus plento reidui persikrausčius į Palangos kelią, kelių patrulių kuopos vadas Darijus Malonė nustatė paskutinį šio ryto vairuotoją, kuris vairavo girtas. Automobilio "Renault Espace" vairuotojo Jevgenijaus V., gim. 1960 m., organizme aptiktos 0,49 promilės alkoholio.

Be penkių girtų vairuotojų, dar net devyni vairuotojai buvo "ėmę svaigalų", tačiau alkoholio kiekis neviršijo įstatymo numatytos ribos. Įdomiausias iš jų buvo senukas, pūstelėjęs 0.14 prom. alkoholio. Sako, negeria nieko draudžiamo. Tik obuolių sultis ir šaltalankių gėrimo mosteli 50 gramų rytais. Jis pats susidomėjo promilėmis savo organizme, sakė, neš į laboratoriją tuos gėrimus, kad ištirtų, nuo ko čia gali pasigerti staiga.

Reido metu, nuo 7 iki 11 val. buvo sustabdyti 436 automobiliai. Sulaikyti penki girti vairuotojai, devyni vairuotojai pūtė iki draudžiamos normos. Du vairuotojai automobilius vairavo neturėdami vairuotojo pažymėjimo, keturi be draudimo, trys be techninės apžiūros.