Politikas DELFI pasakojo, kad gruodžio 31-osios vakarą su žmona išėjo į koncertą. Po vidurnakčio grįžę į namus pamatė, kad butas apvogtas. Vagis ar vagys į butą pateko per duris (jos neišlaužtos, nusikaltėliai sugebėjo atrakinti spynas).

J. Sabatauskas neįvardijo, kas pavogta. „Vertingi nedideli daiktai“, - tepasakė apvogtasis.

Kaip praneša Seimo ryšių su visuomene skyrius, viešbutį saugo policijos rinktinė „Vytis“. Parlamentaras apsaugai neturi pretenzijų: „Nepasinaudojome visomis suteiktomis galimybėmis - neįjungėme signalizacijos“.

Vilniaus pareigūnai praneša, kad nusikaltimą tiriantiems kriminalistams braižas išsyk pasirodė panašus į kitą Seimo viešbutyje anksčiau padarytą tokios pat rūšies nusikaltimą.

Atlikę įvairius operatyvinius veiksmus, pareigūnai vagyste įtariamą asmenį nustatė ir trečiadienį per surengtą specialiąją operaciją prekybos centre „Akropolis“ sulaikė jį su įkalčiais, kuomet įtariamasis ketino realizuoti dalį iš Seimo nario buto pagrobto turto.

Vilnietis Valerijus Capukas, gimęs 1980 m., pareigūnams žinomas nuo 2010 m., kai apvogė Seimo nario Algimanto Salamakino butą Seimo viešbutyje.

Tada jis buvo nuteistas laisvės atėmimo bausme, kurią atlikęs iš pataisos namų buvo paleistas į laisvę šių metų kovo mėnesį.

Kratos metu pas įtariamąjį surasti vogti daiktai, taip pat įvairių raktų ryšuliai, kuriais pasinaudojęs jis galėjo įvykdyti ir daugiau nusikaltimų, todėl nukentėjusius nuo šio asmens ar turinčius kitokios informacijos apie jo nusikalstamą veiklą, prašome kreiptis į Vilniaus aps. VPK telefonais 271 6128, 271 6188 arba 271 6007.