Pirmadienį K.Kuzmicko žmona jų bute Kaune Kumelių gatvėje pasigedo 3000 litų, auksinio žiedo ir balto persų veislės katino. Anot Seimo nario, žmona iš pradžių nepastebėjo, kad butas apvogtas, bet po pusvalandžio jai paskambino nepažįstamas vyriškis ir pagrasino: "šiandien dingo katinas, rytoj gali dingti žmonės".

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas K.Kuzmickas yra įsitikinęs, kad vagystė ir grasinimai yra susiję su jo darbu. "Tam tikri korumpuoti medikų sluoksniai nenori, kad vyktų reformos ir stengiasi visaip trukdyti’, - sako mano Seimo narys.

Jo nuomone, "tie sluoksniai pagalbon pasitelkė "juodojo pasaulio" atstovus". Kol kas K.Kuzmickas nesikreipė į teisėsaugos institucijas, prašydamas apsaugos sau ir savo šeimai.

"Aš juos informavau apie tai, kas dedasi, ir pats būsiu priverstas imtis papildomų saugumo priemonių", - sakė K.Kuzmickas, bet jų nekonkretizavo.

Įvykį tiria Kauno Centro policijos komisariatas. Pirminiais policijos tyrimo duomenimis, išorinio įsilaužimo į butą žymių nėra. Manoma, kad vagys į butą galėjo patekti pritaikę raktą.

Pernai gruodžio 20 dieną iš granatsvaidžio šauta į Kauno medicinos universiteto klinikų vadovo Juozo Pundziaus namą. Šis nusikaltimas dar neatskleistas.