Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Dalia Petrauskienė BNS antradienio rytą sakė, jog iš įvyko vietos pasišalinęs vairuotojas kol kas nerastas.

"Buvo toks techninis eismo įvykis, bet ar jame dalyvavo V.Babilius, negaliu patvirtinti, nes (vairuotojas - BNS) iš įvykio vietos pasišalino", - BNS sakė D.Petrauskienė.

Vėlų pirmadienio vakarą, apie 22 val. 20 min., gautas pranešimas, kad Laisvės prospekte susidūrė automobiliai "VW Touareg" ir "Mazda".

Anot policijos, nukentėjusiųjų nebuvo. "VW Touareg" vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Antradienio rytą V.Babilius į Seimo plenarinį posėdį neatvyko.

Seimo kanceliarija DELFI patvirtino, kad į avariją pakliuvęs automobilis Seimo nario V. Babiliaus yra nuomojamas už parlamentines lėšas.

Seimo Etikos ir procedūrų komisijos skelbiamais duomenimis, už transporto priemonės nuomą V. Babilius nuo 2009 m. pradžios iš parlamentinių lėšų sumokėjo beveik 70 tūkst. Lt. Tiesa, praėjusių metų antrąjį pusmetį politikas parlamentinių lėšų mašinos nuomai nenaudojo. O paskutinįjį praėjusių metų ketvirtį jis įsigudrino už automobiliio techninę priežiūrą ir remontą iš mokesčių mokėtojų kišenės sumokėti 4,37 tūkst. Lt.

Kelių policija ketina kviestis V.Babilių

Vilniaus apskrities Kelių policijos valdyba teigia ketinanti išsikviesti Seimo narį, liberalcentristą V. Babilių dėl pirmadienio vakarą sostinėje užfiksuoto eismo įvykio, kurio kaltininkas pasišalino.

"Mes į Seimo kanceliariją ar į Seimo viešbutį, jei jis ten gyvena, išsiųsime pranešimą, kad jis atvyktų į policijos įstaigą", - BNS antradienį sakė Kelių policijos valdybos pavaduotojas Egidijus Tučis.

Policijos pareigūnas teigė negalintis patvirtinti, kad eismo įvykyje dalyvavo būtent Seimo narys.

"Iš žiniasklaidos mes žinome, kad Seimo kanceliarija tą automobilį nuomoja V.Babiliui. V.Babilių reikia kviesti atvykti į policiją, o jis, kiek girdėjau per žiniasklaidą, į Seimo posėdį neatvyko", - sakė E.Tučis.

Narystė partijoje būtų stabdoma

V. Babiliaus partijos, Liberalų ir centro sąjungos (LiCS) vicepirmininkas Arūnas Valinskas žurnalistams sakė, kad parlamentaro narystė partijoje greičiausiai bus stabdoma, o vėliau jis gali susilaukti ir griežtesnių sankcijų.
Vincas Babilius

„Lauksime oficialių duomenų. (...) Tik prieš penkias minutes sužinojome ir labai „apsidžiaugėme“. Jeigu iš tiesų tie faktai pasitvirtins, tai visų pirma svarstysime galimybę stabdyti jo narystę partijoje. O paskui, sulaukus oficialių išvadų, gali būti, kad teks imtis ir griežtesnių priemonių“, - kalbėjo A. Valinskas.

Pasak vieno LiCS lyderių, antradienį vykusiame frakcijos posėdyje V. Babilius nedalyvavo. „Kur yra – nežinau. Gal vėluoja“, - pusiau juokais sakė A. Valinskas.

Vėliau jis DELFI sakė, kad, neoficialiomis žiniomis, partiečiui sunegalavo širdis.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė apie galimai neblaivaus parlamentaro nuotykius už vairo kalbėjo lakoniškai. „Kaip ir jūs – blogai vertinu. Ar tai būtų parlamentaras, ar bet koks pilietis – jeigu jisai išgėręs padarė avariją ir pabėgo iš įvykio vietos, man atrodo, čia vienareikšmis vertinimas. Neigiamas“, - sakė I. Degutienė.