„Niekas šios moters nebegali labiau nubausti – ji ir taip neteko brangiausio, ką turėjo gyvenime – savo vaikų“, – sakė nutarimą priėmęs prokuroras.

Prokuratūra primena, kad visą Lietuvą sukrėtusi avarija įvyko šiemet, sausio 23 dienos vakarą. Netoli Utenos, važiuodama kartu su giminaite ir dviem savo vaikais automobiliu „Rover 75“, 32 metų vairuotoja R. T. nepasirinko saugaus greičio ir slidžiame kelyje jo nesuvaldė. Automobilis ėmė slysti, šonu užtvėrė kelią, todėl į jį įsirėžė priešpriešais atvažiuojantis automobilis „Audi A6“.

Avarijoje iškart žuvo „Rover“ vairuotojos vaikai, važiavę automobilio gale – 14-metė mergaitė ir 6-metis berniukas. Kartu važiavusi moters giminaitė bei „Audi“ vairuotojas buvo sužaloti. Ypač sunkias traumas patyrė avarijos kaltininkė, ji kurį laiką buvo ištikta komos, vėliau ilgai gydėsi.

Dėl avarijos, kurios metu žuvo žmonės, Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jam vadovavo ir tyrėjų darbą kontroliavo Utenos apylinkės prokuratūros prokuroras R. Jurkevičius.

Avarijos metu abu vairuotojai buvo blaivūs. R. T. savo kaltę visiškai pripažino, tačiau dėl patirtos sunkios galvos traumos neprisimena, kaip įvyko avarija.

Po liudytojų ir įtariamosios apklausų, sulaukus visų reikalingų ekspertų tyrimų išvadų, prokuroras priėmė nutarimą ikiteisminį tyrimą nutraukti, o R. T. nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą. Laiduotoja sutiko tapti moters giminaitė.

Visos šeimos netekusią R. T. (keli mėnesiai prieš avariją ji buvo tapusi našle) užjautė ir avarijoje sužeista giminaitė bei „Audi“ vairuotojas – jie jokių civilinių ieškinių nepareiškė.

Pasak prokuroro R. Jurkevičiaus, avariją moteris sukėlė ne tyčia, o iš neatsargumo, ji savo kaltę pripažino, gailisi dėl nelaimės, pirmą kartą padarė nusikalstamą veiką ir nėra pagrindo manyti, kad ateityje darys naujus nusikaltimus. Todėl nėra kliūčių jos nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti pagal laidavimą. Laidavimas be užstato jai skirtas vieneriems metams.

Jei per tą laiką R. T. padarytų baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti sprendimą dėl atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės. O jei ji per laidavimo laikotarpį padarytų tyčinį nusikaltimą, šis sprendimas nustotų galioti ir būtų sprendžiamas klausimas dėl jos baudžiamosios atsakomybės už visas nusikalstamas veikas.

Spalio 19 dieną šį prokuroro nutarimą savo nutartimi patvirtino Utenos rajono apylinkės teismas.