Dar iki vidurnakčio policijos pareigūnai tikrino, ar tvarkingi vairuotojai važinėja sostinės pakraštyje, Ateities gatvėje. Čia vienam vairuotojui ne itin norėjosi policijos dėmesio, tačiau patikrino jis neišvengė. BMW vairavęs vyras pakluso pareigūnų prašymui pasitikrinti alkoholio matuokliu, kuris parodė 0,69 prom. girtumą. Vairuotojui kelionė čia pat ir baigėsi. Teko ieškoti kito vairuotojo, tačiau šią bėdą vyras išsprendė.

Jau po vidurnakčio reidą pareigūnai perkėlė į daugeliui gerai žinomą vietą sostinės senamiestyje. Pylimo ir Klaipėdos gatvių sankryžoje kone kaskart įkliūva drąsuoliai. Šis reidas taip pat netapo reta išimtimi – apie 1.30 val. policininkai patikrino „Hyundai i40“ automobilio vairuotoją, kuris važiavo su keleiviais. Pareigūnams kilo įtarimų, kad vairuotojas neblaivus ir neapsiriko – vyrui nustatytas 2,10 prom. girtumas.

Vyro laukia rimti nemalonumai – po tokio neatsakingo pasivažinėjimo teks keliauti į teismą, o pagal numatytą atsakomybę net gresia prarasti laisvę. Tas, kas vairavo kelių transporto priemonę arba mokė praktinio vairavimo būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, kai jo kraujyje buvo daugiau negu 1,5 promilės alkoholio, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki vienerių metų.

Kol vieni policijos pareigūnai dar bendravo su „Hyundai i40“ vairuotoju, į jų glėbį atriedėjo dar vienas per daug prisilinksminęs vyras.

VW Touareg“ vairuotojas, važiavęs taip pat ne vienas, policininkams iškart pasirodė įtartinas, nuo jo sklido alkoholio kvapas. Patikrinus blaivumą paaiškėjo, kad vyras taip pat padaugino alkoholio ir neturėjo sėsti prie automobilio vairo, tačiau to nepaisė. Vairuotojui nustatytas 1,25 prom. girtumas. Nors baudžiamosios atsakomybės jis išvengė, vyrui gresia paploninti piniginę nuo 300 iki 450 eurų.