Šeštadienį įvyko masinis renginys „Summer fire fest“, kuriame vėlų vakarą pasirodė ir muzikos grupė iš Vokietijos „Scooter“, todėl paplūdimyje šėlo keli tūkstančiai jaunuolių. Tačiau gelbėtojai savo pašonėje, prie centrinės gelbėtojų stoties, stebėję besilinksminančią minią, daug darbo neturėjo.

„Naktis praėjo geriau, nei tikėjomės. Matyt todėl, kad į koncertą susirinko gerokai mažiau nei tikėtąsi žmonių. Be to, lietus labai greitai išvijo žmones iš paplūdimio. Vienuoliktą vakaro, pasibaigus renginiui, kone visa minia ir patraukė miesto link, todėl apie vidurnaktį paplūdimys jau buvo tuščias“, - pasakojo Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Vis tiktai policijai ir lietingą naktį buvo ką veikti. Šeštadienį užregistruoti trys viešosios tvarkos pažeidimai, dėl kurių pradėti ikiteisminiai tyrimai. Visi – dėl muštynių.

Šeštadienio vakarą, prieš pat vidurnaktį, visai netoli Palangos tilto tarp dviejų jaunuolių kompanijų įvyko konfliktas. Muštynių nepakako – ginčo metu buvo panaudotas dujinis pistoletas ir du kartus šauta į veidą. Nukentėjusiajam teko kviestis greitąją pagalbą, tačiau sunkių sužalojimų išvengta, todėl netrukus jis buvo paleistas gydytis namuose.

Kitos muštynės tarp jaunuolių įvyko Maironio ir Jūratės gatvių sankryžoje. Du vaikinai susiginčijo su kitos kompanijos keturiais vyrais. Po apsižodžiavimo įsiplieskė konfliktas.

Apie pusę trijų nakties konfliktas įvyko ir tarp po vienu stogu gyvenančių nuomininkų. Viename name kambarius išsinuomavę poilsiautojai santykius pradėjo aiškintis kumščiais. Į jų ginčą teko įsikišti ir policijai. Laimei, labai rimtų sužalojimų nebuvo.

Poilsiautojų nameliuose ir toliau siaučia vagys. Šventojoje iš medinio namelio buvo pavogtas telefonas, piniginė ir kiti vertingi daiktai.

Šį savaitgalį užregistruota nemažai autoįvykių. Buvo ir pakankamai skambučių dėl viešose vietose netinkai besielgiančių neblaivių asmenų. Per savaitgalį į policijos komisariatą pristatyti 57 asmenys.