Pirmadienio rytą Kabelių pasienio užkardos pasieniečiai per vaizdo stebėjimo sistemą miško masyve užfiksavo dūmus.

Patikrinti į vietą skubiai išvyko du pasieniečiai. Ties Musteikos kaimu Varėnos r., apie 500 metrų nuo valstybės sienos, jie pastebėjo degančią miško paklotę.

VSAT pareigūnai nedelsdami pradėjo lokalizuoti gaisro židinį paprastu gesintuvu. Suprasdami, jog to tikrai nepakaks, apie įvykį pasieniečiai pranešė Bendrajam pagalbos centrui, o patys pasiliko saugoti.

Pasieniečių pradėtą darbą sėkmingai užbaigė Varėnos rajono priešgaisrinės apsaugos tarnyba ir Marcinkonių ugniagesių komandos vyrai.

Kaip pasakojo VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos vadas Donatas Urbelionis, nustatyta, kad gaisrą sukėlė ne rūkantys baltarusiškų cigarečių nešikai ar turizmo entuziastai, bet žaibo išlydis. Toje vietoje miškas durpingas, tad ugnis galėjo „gyventi“ dar ilgai, išdeginti ne tik durpių sluoksnį, bet ir virš jo augantį mišką. Pasieniečių sąmoningumo ir operatyvių veiksmų dėka didesnio gaisro pavyko išvengti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją